Populiarus pusryčių pasirinkimas (be blynų ir įvairių košių) – omletas. Šį kartą gaminu kiek įdomesnį, sotų ir tikrai puikaus skonio omletą su varške.
3-4 porcijoms reikės:
6 kiaušinių;
žiupsnelio cukraus ir druskos;
3 v.š. grūdėtos varškės;
3 v.š. miltų;
2 v.š. lydyto sviesto;
1/2 stiklinės pieno.
Gaminimas:
Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir druska.
Sudedame varškę, miltus, išplakame.
Lengvai palydome sviestą ir sudedame į plakinį.
Pilame pieną. Viską išplakame.
Kepame keptuvėje (iš abiejų pusių, kol iškeps – blyną, prieš apversdami, padaliname į kelias dalis, kad būtų lengviau apversti) arba orkaitėje (180 C., ~30 min.).
Padažas gali būti lydytas sviestas su grietine.
Jeigu ryte pusryčiauju viena, tada visus minėtų ingredientų kiekius padalinu iš 3 – turiu pakankamai greitus ir sočius pusryčius.