Juodieji serbentai pyragui suteikia ypatingo skonio.
Reikia:
200 gramų varškės;
200 gramų sviesto;
0,5 stiklinės cukraus;
2 stiklinių miltų;
3 kiaušinių;
1,5 stiklinės juodųjų serbentų;
vanilinio cukraus.
Gaminimas:
Atšaldytą sviestą sutarkuojame burokine tarka.
Į sviestą beriame 0,5 stiklinės cukraus, miltus ir vanilinį cukrų. Rankomis suspaudžiame, kol iš tešlos pasidaro trupiniai.
Varškę išsukame su kiaušiniais.
Į kepimo indą beriame 2/3 birios masės. Šiek tiek paspausdami suformuojam kraštelius.
Ant tešlos pilam varškės masę, ant jos beriame juoduosius serbentus. Ant viršaus tolygiai užbarstome likusius trupinius.
Pyragą kepame 200 laipsnių orkaitėje maždaug 45- 60 min.