Du patiekalai iš bulvių, kuriuos gamino kulinarinio tinklaraščio autorė Jelena.
Bulvės – vėduoklės
Reikia:
bulvių prieskonių;
česnako;
aliejaus.
TAIP PAT SKAITYKITE:
Skanūs ir greitai pagaminami kibinai
Nekeptas sausainių ir varškės tortas
Jelenos Rimavičienės nuotr.
Bulves įpjauname plonais griežinėliais, bet ne iki galo, taip, kad išeitų tarsi vėduoklė. Prieskonius sumaišome su smulkiai pjaustytu česnaku ir įpilame aliejaus . Aplaistome bulves gautu mišiniu, kiekvieną griežinėlį. Kepame 200 laipsnių temperatūroje ne mažiau 1 val. Jeigu bulvės neiškepė, laiką prailginkite, kol bulvės suminkštės.
Jelenos Rimavičienės nuotr.
Apkeptos bulvių puselės
Šios bulvės tiks kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patiekalų, taip pat galima valgyt ir vienas su salotom. Įdarą galima improvizuoti: galima dėti pakepintų lašinukų, pievagrybių, tai, ką jūs mėgstate.
Jelenos Rimavičienės nuotr.
Reikia:
mažesnių arba vidutinių bulvių;
2 šaukštų grietinės;
saujos supjaustytų svogūnų laiškų;
krapų;
druskos;
pipirų;
100 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
truputėlį džiūvėsėlių.
Jelenos Rimavičienės nuotr.
Noriu pasiūlyti neįprastą būdą pagaminti bulves su lupena: imame maišelį, dedame į jį perpjautas perpus ir gerai su šepeteliu nuplautas bulves. Maišelyje darome mažas skylutes su šakute ir jį užrišame. Dedame ant lėkštės ir – į mikrobangų krosnelę. Kepame 7 – 8 minutes didžiausiu galingumu. Išėmus ir atrišus maišelį leidžiame bulvėms atvėsti.
Kai puselės atvėsta, atsargiai su šaukšteliu išskobiame vidų, paliekant kraštelius. Įdarą suminkome su šakute, įdedame porą šaukštų grietinės, pjaustytus svogūno laiškus, kapotus krapus, sūrį, beriame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome.
Jelenos Rimavičienės nuotr.
Įdarome bulvių laivelius šiuo įdaru. Sudedame įdarytas puseles į karščiui atsparų indą. Pabarstome bulvių puselių viršų džiūvėsėliais. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie valandą arba kol viršus gražiai apskrus. Galima įjungti grilio funkciją, tada kepimo laikas sutrumpėja.
Jelenos Rimavičienės nuotr.
Skanaus!