Šie saldūs virtiniai tiks valgyti bet kada – ryte, vakare ar per pietus.
Virtinukus mes įprastai verdame su varškės, mėlynių ar kitų uogų įdaru. Siūlome išbandyti ir su obuoliais.
Reikia:
3 stiklinės miltų;
3/4 stiklinės vandens;
2 kiaušinių;
800 g obuolių;
Pusės stiklinės cukraus;
Cinamono.
Gaminimas:
Iš miltų, kiaušinių ir vandens suminkyti tešlą ir iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus.
Obuolius supjaustyti plonais šiaudeliais, pabarstyti cukrumi, cinamonu ir palikti, kad išsiskirtų skystis (jį nupilti).
Į tešlos apskritimus dėkite saujelę obuolių ir gerai užlankstykite.
Dėkite į verdantį ir pasūdytą vandenį.
Skanu valgyti su uogiene, grietine, medumi, tirpintu sviestu, šviežiomis trintomis uogomis ar mėgstamu jogurtu.