Varškės apkepas yra universalus patiekalas, kurio skanauti galima ir pusryčiams, ir vakarienei, ir net pietums. Jūsų dėmesiui – du paskanintų varškės apkepų receptai.
Obuolių ir varškės apkepas
Sudėtis:
250 gramų varškės;
200 gramų grietinės;
4 šaukštai cukraus;
2 kiaušiniai;
vanilinio cukraus;
3 šaukštų miltų;
2 obuolių;
2 šaukštų sviesto.
Gaminimas:
Dubenyje išplakti kiaušinius, pridėti cukrų, vanilinį cukrų ir varškė, viską ištrinti. Pridėti grietinę, miltus, viską išmaišyti. Obuolius, supjaustytus skiltelėmis, apkepti svieste iš abiejų pusių ir sukrėsti į tešlą.
Kepti 30-40 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Varškės apkepas su razinomis ir bananais
Sudėtis:
500 gramų varškės;
2 šaukštų manų kruopų;
3 šaukštų cukraus;
1 banano;
pusės stiklinės razinų;
1-4 šaukštų grietinės.
Gaminimas:
Dubenyje ištrinti varškę su cukrumi,grietine ir manų kruopomis. Pridėkite razinų ir šakute sutrintą bananą. Ištepti kepimo indą sviestu ir sukrėsti tešlą. Kepti apie valandą 180 laipsnių orkaitėje.