Jeigu planuojate iškylą gamtoje ir ieškote, kuo pakeisti nusibodusius šašlykus, šis receptas kaip tik jums.
“Liulia – Kebab” reikia:
Jautienos kumpio – 1 kg.,
Kiaulienos sprandinės – 1 kg.,
svogūnų – 7 vnt.,
pieno – 100 ml.,
druskos, pipirų,
Provanso žolelių.
Gaminimas:
Mėsą sumalame mėsmale per stambų sietelį.
Pagardiname druska, pipirais, Provanso žolelėmis. Faršą gerai išmaišome, įpilame pieno ir maišome apie 10 minučių. Gerai būtų jį “pamušti”, nes kuo geriau jį išminkysite, tuo geriau laikysis ant iešmų kepimo metu.
Svogūnus supjaustome žiedais.
Indą, kuriame marinuosite faršą, išklojame svogūnų žiedais, sudedame faršą ir apdedame svogūnų žiedais. Paliekame marinuotis per naktį.
Ant kiekvieno iešmo suformuojame po du “Liulia – Kebab” ir kepame ant žarijų.
Skanaus!
Mama Julija