Dienoms iki Velykų sparčiai tirpstant ir šventei neišvengiamai artėjant, daugelis sprendžiame dilemą, ką gaminti ir kokiomis vaišėmis nustebinti artimuosius. Visuomet pravers, jei išsisaugosime greitai paruošiamų užkandžių receptų. Įdaryti kiaušiniai – idėja skubantiems ir taupantiems ne tik laiką, bet ir pinigus. Be to, šį receptą galima turėti mintyje, kai galvosime, kaip panaudoti po šventės likusius margučius.
RECEPTAS
Įdaryti velykiniai kiaušiniai
Patiekalui reikės:
8 vnt. kietai virtų kiaušinių;
4 v. š. majonezo;
30 g daigų;
60 g rūkytos lašišos, krevečių, upėtakio ikrų arba pasirinkto pelėsinio sūrio.
Kaip gaminti:
- Kiaušinius perpjaukite pusiau.
- Kiaušinių trynius sutrinkite kartu su majonezu.
- Gautą masę sudėkite atgal į kiaušinių baltymų puseles ir ant vienų pridėkite pjaustytos lašišos, ant kitų – krevečių, upėtakio ikrų, pelėsinio sūrio arba kitų mėgstamų ingredientų.
- Papuoškite mikrožalumynais.
Skanaus!