Mano pačios skaniausios Cezario salotos su krevetėmis gaminamos viename labai sename Kauno restorane. Šiame restorane Cezario salotų patiekimas nesikeičia jau beveik dvidešimt metų. Įsimylėjau nuo pirmo kasnio ir kiek beragavau kitų šefų gamintas Cezario salotas, nei vienos nepralenkė. Todėl pabandžiau pagaminti labai panašias. Šios salotos neaitrios, nepersūrios, neperriebios ir pilnos skonių.
Krevetes marinavau apelsinų sultyse kartu su česnaku, pipirais ir druska.
Tradiciniame cezario salotų padaže – kietasis sūris, ančiuviai, česnakas, garstyčios, todėl salotų skonis ganetinai aitrus. Jeigu pasigesite ančiuvių sūrumo ir kietojo sūrio aitrumo, gaminkite šias namines cezario salotos.
Mano Cezario salotos švelnaus skonio, valgyti gali net vaikai. Jos pilnos skonių, traškumo ir kartu minkštumo. Apsilaižysite pirštelius. Restoranas gali būti ir namuose.
Cezario salotos su krevetėmis receptas
1 porcija
Marinatui
- 70 ml apelsinų sulčių (išspauskite iš vieno apelsino)
- 2 skiltelės česnako
- 0.5 šaukštelio druskos
- Žiupsnis juodųjų pipirų
- 60 g krevečių (6 vidutinio dydžio krevetės)
- šlakelis aliejaus kepimui
Salotoms
- 160 g Romaninių salotų (gali būti bet kurios kitos Jūsų mėgstamos salotos)
- 3 – 6 g (žiupsnis) švelnaus skonio kietojo sūrio (kas kaip mėgsta, aš dedu mažiau sūrio)
- 2 putpelių kiaušinukai (gali būti 1 vištos kiaušinis)
- 10 g žalių alyvuogių (4 alyvuogės)
- 30 g bagetės (man skaniausia prancūziška bagetę supjaustyti parduotuvėje 10mm riekelėmis ir keptuvėje paskrudinus sudėlioti ant salotų)
Padažui
- 70 g kokybiško majonezo (du dideli šaukštai)
- Lašelis obuolių acto
- 1 a. šaukštelis aliejaus iš ančiuvių
- 0.5 skiltelės česnako
Gaminimas
- Išspauskite sultis iš vieno apelsino
- Nulupkite dvi česnako skilteles, sutraiškykite.
- Į nedidelį dubenėlį supilkite sultis, sudėkite sutraiškytą česnaką, suberkite druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Į paruoštą marinatą sudėkite atšildytas ir išlukštentas krevetes. Palikite marinuotis nakčiai arba bent trims valandoms (priklausomai nuo krevečių dydžio).
- Išvirkite putpelių kiaušinukus. Virti reikia apie 1-2 minutes. Nulupkite.
- Sutraiškykite pusę skiltelės česnako. Sudėkite į nedidelį dubenėlį majonezą, česnaką, lašelį obuolių acto, vieną šaukštelį aliejau iš ančiuvių (aliejus, kuriame mirksta ančiuviai, skonis turėtų būti švelnus). Viską sumaišykite.
- Supjaustykite salotas, sumaišykite su paruoštu padažu. Užtarkuokite truputį kietojo sūrio.
- Ant aliejaus 1-2 minutes paskrudinkite krevetes. Keptuvė turi būti gerai įkaitusi. Greitai apverskite, nepalikite, nes perkeps. Sudėkite į salotų dubenį.
- Sudėkite alyvuoges ir virtus, per pusę perpjautus putpelės kiaušinukus.
- Sudėkite nedidelėmis riekelėmis paskrudintą plonai (10mm) pjaustytą bagetę. Papuoškite ketvirčiu laimo.
Skanaus!
Šaltinis: www.maistasantstalo.lt