Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Voveraičių sriuba: rudens skonis lėkštėje

Voveraičių sriuba / Shutterstock
Voveraičių sriuba / Shutterstock

Ruduo Lietuvoje neįsivaizduojamas be miško gėrybių, o voveraitės – vienos laukiamiausių. Šios ryškiai geltonos miško dovanos ne tik gardžios, bet ir maistingos: jose gausu baltymų, vitaminų bei mineralų. Voveraičių sriuba – tai klasikinis patiekalas, kuris dvelkia jaukumu ir šiluma.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 400 g šviežių voveraičių
  • 2 vidutinės bulvės
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 1–2 skiltelės česnako
  • 1 l daržovių arba vištienos sultinio
  • 2 šaukštai sviesto
  • 100 ml grietinėlės (10–20 % riebumo)
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Šviežios krapų ar petražolių šakelės papuošimui

Paruošimas:

  1. Paruoškite voveraites. Atsargiai nuvalykite grybus, nuplaukite ir nusausinkite. Jei jos didesnės – supjaustykite gabalėliais.
  2. Troškinkite daržoves. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite smulkintą svogūną, česnaką ir tarkuotą morką. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir ims kvepėti.
  3. Sudėkite voveraites. Į keptuvę įpilkite dar šiek tiek sviesto, suberkite grybus ir kepkite apie 5–7 minutes, kol jie šiek tiek susitrauks.
  4. Virimas. Į puodą supilkite sultinį, sudėkite kubeliais pjaustytas bulves. Virkite apie 10 minučių, kol jos suminkštės.
  5. Sujunkite viską. Į puodą sudėkite keptas daržoves ir voveraites, dar pavirkite apie 5 minutes.
  6. Pabaiga. Įpilkite grietinėlę, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite, bet daugiau nebevirkite – tik palaukite, kol sriuba sušils.
  7. Patiekite. Į lėkštes supilkite sriubą, pabarstykite kapotais krapais ar petražolėmis.
Voveraičių sriuba / Shutterstock
Voveraičių sriuba / Shutterstock

Patarimas:

  • Jei norite tirštesnės sriubos, dalį bulvių galite sutrinti.
  • Labiau „miškinio“ skonio suteiks lauro lapas ar keli pipirų žirneliai, įdėti virimo metu.
  • Prie šios sriubos puikiai tiks riekelė juodos duonos su sviestu.

Ar patiko straipsnis?