Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Rūgštynių sriuba su cinkeliu: patiks ir patiems išrankiausiems

Rūgštynių sriuba / Shutterstock
Rūgštynių sriuba / Shutterstock

Rūgštynės – vienos pirmųjų pavasario gėrybių, kurios užauga dar sode nepasirodžius daugeliui kitų žalumynų. Jos ne tik suteikia ypatingą, maloniai rūgštų skonį, bet ir yra tikras vitaminų užtaisas: gausios vitamino C, geležies, magnio ir skaidulų. Rūgštynių sriuba – tradicinis patiekalas, kurį daugelis prisimena iš vaikystės, o jos skonis primena gaivą, lengvumą ir šilumą.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 1 litras vištienos ar daržovių sultinio
  • 2 vidutinės bulvės
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 200 g šviežių rūgštynių
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai sviesto arba aliejaus
  • Druska, pipirai pagal skonį
  • Šaukštas grietinės patiekimui
  • Šviežių krapų ar svogūnų laiškų papuošimui

Paruošimas:

  1. Daržovių paruošimas. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite bulves, morką sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite.
  2. Apkepimas. Keptuvėje įkaitinkite sviestą arba aliejų, pakepinkite svogūną ir morką, kol suminkštės ir ims skleistis malonus aromatas.
  3. Virimas. Į puodą supilkite sultinį, sudėkite bulves ir virkite apie 10 minučių. Tuomet suberkite apkepintas daržoves.
  4. Rūgštynės. Šviežias rūgštynes nuplaukite, stambiau supjaustykite ir suberkite į sriubą, kai bulvės jau suminkštėjusios. Virkite dar 2–3 minutes.
  5. Kiaušiniai. Atskirame dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinius ir lėtai supilkite į sriubą, nuolat maišydami šaukštu, kad susidarytų ploni kiaušinio „siūleliai“.
  6. Pagardinimas. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų.
Rūgštynių sriuba / Shutterstock
Rūgštynių sriuba / Shutterstock

Patiekimas:

Sriubą patiekite karštą su šaukštu grietinės, pabarstę šviežiais krapais ar svogūnų laiškais. Ji puikiai dera su juoda ruginės duonos riekele.

Ar patiko straipsnis?