Vaisiai yra puikus būdas aprūpinti augantį vaikų organizmą būtiniausiomis maistinėmis medžiagomis, vitaminais ir energija. Jie ne tik skanūs, bet ir suteikia natūralios energijos, padeda stiprinti imunitetą ir užtikrina sveiką augimą.
daržovės
Sveikatos specialistai tvirtina, kad norint užtikrinti sveiką mažylių augimą, teisingi mitybos įpročiai yra ypač svarbūs....
Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose....
Daugelis puikiai suvokiame, kad sveika mityba yra itin svarbi ir dažnas turbūt kartas nuo karto pasižadame sau rinktis maistiniu požiūriu vertingesnę dietą....
Dauguma tėvų susiduria su iššūkiu – vaikai nenoriai valgo daržoves. Net jei jos patiekiamos spalvingai ir gražiai, mažieji dažnai rinksis makaronus, bulves ar mėsą.
Medicinos diagnostikos ir laboratorinių tyrimų asociacijos laboratorijose atlikti vaikų sveikatos tyrimai parodė, kad beveik trečdaliui mažamečių trūksta tokių mikroelementų, kaip natris, kalcis ir kalis, o 27 proc. nustatytas padidėjęs cukraus kiekis kraujyje....
Tapdami vyresni pradedame gailėtis, kad neskyrėme pakankamai dėmesio savo santykiams su brangiausiais žmonėmis....
Daržovėmis ir sūriu įdarytos cukinijos yra skaniausios, kai cukinijos dar šviežios, neperaugusios....
Nėštumo metu labai svarbu sveikai maitintis – juk nuo šiol moteris atsakinga ne tik už savo, bet ir už mažylio, gyvenančio pilvuke, sveikatą. Nėštumo metu padidėja tam tikrų naudingųjų medžiagų poreikis. Kokių ir koks maistas tinkamiausias būsimai mamai?...
Rauginti kopūstai – neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis, kurios tradicijos perduodamos iš kartos į kartą.
Mūsų portalo bičiulė, dviejų vaikų mama Jelena siūlo dar vieną moliūgų sriubos variantą. Išbandykite, gal patiks ir jums....
Mitybos specialistai ir mokslininkai jau seniai tyrinėja geriausius būdus valgyti tam, kad mūsų organizmas gautų maksimalią naudą iš maisto. Tikriausiai jau ne kartą esate girdėję, jog pirmiausiai reikėtų suvalgyti žalias daržoves, tuomet bulves ar kruopas, ir tik paskiausiai mėsą ar žuvį. Bet kodėl mitybos specialistai rekomenduoja valgyti būtent tokia tvarka? Pateikiame 5 priežastis....