Jei iš ryto norisi saldesnių pusryčių, kulinarijos technologai siūlo pasigaminti glaistytų varškės sūrelių. ...
dienos receptas
Sveikiausia, be abejo, valgyti šviežias uogas, tačiau jeigu liko puodelis nesuvalgytų - siūlome mūsų išmėgintą receptą....
Yra daugiau nei 7 500 obuolių veislių visame pasaulyje, kurios skiriasi skoniais, spalvomis ir formomis. Be to, kokybiškos obuolių veislės gali išlikti šviežios keletą mėnesių, jei tinkamai laikomos, tad ši savybė leidžia jiems būti prieinamiems beveik visus metus. Gydytoja dietologė sako, jog obuoliai – puikus maistinių skaidulų šaltinis, tad tinka kiekvienam, besirūpinančiam tinkamu virškinimo sistemos darbu. ...
Yra daugybė ožkos sūrio rūšių – nuo šviežio ir kreminio iki brandinto ir trapaus. Sūrio tekstūra ir skonis gali skirtis dėl tokių veiksnių kaip ožkų veislė, mityba ir gamybos būdai. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kiekvienas turėtų spręsti savarankiškai dėl suvartojamo tokio sūrio kiekio, tačiau nepamiršti saiko....
Žiedinis kopūstas – brokolio ir mums labiau įprasto gūžinio kopūsto giminaitis, savo išskirtiniu skoniu pagardinantis tiek žiemos metu gaminamus troškinius, tiek ir gaivias daržovių salotas. Jo panaudojimo galimybių tikra galybė: prancūzai jį mėgsta dėti į sriubas, italai – kepti kartu su kitų rūšių daržovėmis, o vokiečiai iš jo gamina net vegetariškus šnicelius....
Žiemos sezonas po truputį žengia į antrąją savo pusę: vis dar tenka dorotis su tamsiais rytais ir prailgusiais vakarais, tad nuotaiką ir organizmą gerinti verta gardžiais, šildančiais bei spalvingais patiekalais. Pristatome morkų sriubą su imbieriu ir citrina, kuri bus ne tik skani, bet ir stiprins imunitetą....
Turbūt dažnas jį pamėgino gaminti dar mokykliniais metais – tam tikrai nereikia nei daug pastangų, nei kulinarijos subtilybių išmanymo. „Tinginys“ yra pigus desertas, jis turi begalę gerbėjų ir leidžia kaskart improvizuoti: skaninti jį džiovintais vaisiais, riešutais ar šokoladu....
Mano namuose visada šaldytuve būna varškės, o tada jau mąstau, ką iš jos pagaminti skanaus....
Kai norisi varškėtukų, primenančių bandeles, ar tais atvejais, kai kepti juos keptuvėje ar virti puode truputį tingisi, išbandykite dar vieną gaminimo būdą... Kepkite varškėčius orkaitėje! ...
Pusryčiai dažnai įvardijami svarbiausiu dienos valgymu, nuo jų prasideda mūsų diena, tad ryte valgomas maistas yra itin svarbus formuojant sveikatai palankius mitybos įpročius. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, dienos pradžiai puikiai tinka valgyti varškę – produktą, kuriame gausu baltymų, užtikrinančių energijos pliūpsnį visam rytui. ...
Su kvepiančia artėjančia vasara ir su laiku, kurį galiu skirti tik sau, sugrįžo ir noras prisiminti, kaip žvanga virtuvės įrankiai, koks jausmas apima, kai namai kvepia pyragu, kokia nuotaika užlieja, kai atsikandi rūgščiai saldaus laisvės bei vasaros kąsnelio....
Pasiilgti ridikėliai tinka tiek tradicinėse lietuviškose, tiek egzotiškesnėse salotose – jie ne tik gaivūs ir gardūs, bet ir naudingi organizmui. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad ridikėliai – tikras flavonoidų, suteikiančių jiems ryškią spalvą ir padedančių apsaugoti širdies bei kraujagyslių sveikatą, šaltinis. ...