Koldūnai – tai vienas iš populiariausių ir mėgstamiausių patiekalų tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse. Jie gali būti ruošiamas įvairiais būdais, tačiau užkepti koldūnai yra puikus pasirinkimas, kai norite išbandyti kažką ypatingo.
receptas
Naujausias
Šias salotas su krevetėmis drąsiai galima vadinti kitokia Cezario salotų versija. Tiesa, tik ši gal net gardesnė. Kviečiame gaminti ir ragauti.
Love0Šis gvakamolės receptas nėra labai aštrus. Nors Meksikoje, gvakamolės Tėvynėje, būna visokių variantų. Mūsų guacamole receptas su pomidorais ir alyvuogėmis....
Burata su apelsinų sultyse karamelizuotomis vynuogėmis tiks bet kokiai progai. Ramiam vakarui su draugais ar šventinei vakarienei. Viskas priklauso nuo Jūsų norų.
Vynuoges galite keisti persikais, abrikosais ar trešnėmis.
Bandelės su rikota ir avietėmis yra itin greitas ir labai gardus desertas. Puikiausiai tiks pusryčiams ar arbatos pertraukėlei. Pagaminti prireiks vos 20 minučių. Karšti kepiniai man visada primena vaikystę, tad kodėl nepasilepinti namuose?
Šie šokoladiniai putėsiai verti pagyrų. Tokius nebūtų gėda patiekti net pačiam karaliui. Tai dar vienas prancūziškas receptas, vietinių vadinamas mousse – liet. musas (putėsiai).
Tinklaraštyje „Zuikio receptai“ galima rasti daug receptų kūdikiams ir mažiems vaikams. Šįkart tinklaraščio autorė su TavoVaikas.lt portalo skaitytojais dalijasi gardžiųjų kukulių su saldžiąja bulve, kuriuos pavadino „Katino Kukulio kukuliais“ receptu. Ačiū!...
Kibinai receptas su kiauliena atkeliavo iš Trakų. Kibinai iš tiesų ne lietuviškas valgis. XIV a. pabaigoje Mūsų kunigaikštis Vytautas Didysis iš Krymo į savo gimtinę atsivežė daugybę totorių.
Ruduo yra ne tik obuolių, bet ir slyvų metas.
Buratos ir pesto salotos salotos patiks tiem, kurie dievina Itališką maistą. Reikės kelių ingredientų. Šias salotas pagaminsi per kelias minutes.
Obuolių duona su cinamonu, tai ta pati bananų duona, tik vietoj bananų dėjau obuolius ir cinamoninį cukrų. Šią obuolių duoną, galima vadinti ir keksu. Ji labai tinka vėsų rudenį pasikelti ūpą su šilta gilių kava.
Tinginys su riešutais ir abrikosais man pats skaniausias. Žinau, kad šokolado gerbėjai raukysis ir galbūt nušvilps mano kūrybą, bet paragavę greitai atsiprašys. Man jis pats skaniausias, o ir mano maisto kritikai ragaudami džiūgauja.