Rūgštynės – vienos pirmųjų pavasario gėrybių, kurios užauga dar sode nepasirodžius daugeliui kitų žalumynų. Jos ne tik suteikia ypatingą, maloniai rūgštų skonį, bet ir yra tikras vitaminų užtaisas: gausios vitamino C, geležies, magnio ir skaidulų.
vitaminai
atsitiktinis
Nėštumo metu svarbūs ne vien vitaminai, bet ir mineralai bei mikroelementai. Kokių jų reikia ir kokiuose produktuose jų daugiausia?...
Ruduo Lietuvoje neįsivaizduojamas be miško gėrybių, o voveraitės – vienos laukiamiausių.
Ar žinote, kokie maisto produktai paskutiniais nėštumo mėnesiais būsimai mamai ir kūdikiui tinka labiausiai?...
Nors kalendorinis pavasaris jau įsibėgėjo, orai mus lepina ne visuomet. Prie pavasarinių temperatūrų kontrastų pridėjus po žiemos nusilpusį imunitetą, tampa aišku – pavasarį žmonės ne rečiau nei žiemą serga įvairiomis peršalimo ligomis, skundžiasi padidėjusiu nuovargiu ar bendru savijautos suprastėjimu. Specialistų teigimu, tam kad žmogaus kūnas prisitaikytų prie permainų, kurias atneša sezonų kaita, organizmui reikia pagalbos – vengti streso, subalansuotai mait...
Prasidėjus mokslo metams daugelis tėvų suka galvą, kokį maistingą ir skanų užkandį įdėti vaikui į darželį ar mokyklą. Vyresnių klasių mokiniams taip pat iškyla klausimas, kuo būtų galima pakeisti bulvių traškučius, bandeles ir gazuotus gėrimus. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) primena, kokie produktai tinkamiausi įsidėti į užkandžių dėžutę....
„Įvairus, reguliarus ir subalansuotas - toks mažylio maistas turėtų būti ne tik pirmais jo gyvenimo metais," – sako asmeninė dietologė, knygos „Mažylio receptai" konsultantė, gydytoja Lina Viniarskaitė. Jos patarimus, kada ir nuo ko reikėtų pradėti kūdikio primaitinimą, ar duoti mažyliui vandens, kada kepti pirmąjį omletą, apkepą ir daugelį kitų atsakymų į mažylių mamoms svarbius klausimus, skaitykite šiame interviu....
Pavasarį, kai esame išsiilgę šviežių daržovių ir vaisių, mitybą galime praturtinti daigintomis sėklomis, kurios patiekalams suteikia puikaus skonio, be to, praturtina mūsų maistą vitaminais, mikroelementais bei kitomis organizmui būtinomis medžiagomis. Daigintose sėklose gausu vitamino E, C ir kitų antioksidantų, B grupės vitaminų, omega-3 riebalų rūgščių, todėl labai sveika, jei jų valgo visa šeima....
Daugiau jokio turinio