Nors gyvename ir jūrinėje valstybėje, pasigirti didele žuvies pasiūla ir paklausa negalime. Atėjus laikui į kūdikio meniu įvesti žuvį dažnai sutrinkame - kokią ir kaip....
Žuvis yra puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių ir vitaminų šaltinis, todėl ji turėtų būti viena iš vaikų mitybos raciono dalis. Tačiau ne visi vaikai mėgsta žuvį, todėl gali kilti iššūkių, kaip ją įtraukti į vaikų racioną. Štai keletas patarimų, kaip tai padaryti....
Viešumoje vis dažniau ir garsiau pasigirsta kalbų apie vegetarinį vaikų maitinimą. Tokį gyvenimo būdą gyvenantys tėvai pageidauja, kad vegetarinis maitinimas būtų įmanomas ir vaikų darželiuose ar mokyklose. Ką apie vaikų vegetarizmą mano specialistai?...
Ne vienas esame girdėję, kad žuvis gerina nuotaiką, stiprina širdį, imunitetą, suteikia energijos, mažina diabeto riziką. Tačiau iki šiol lietuvių mityboje žuvis niekaip nenurungia mėsos. Galbūt viena iš priežasčių – mitai? Su mitybos specialiste Vaida Kurpiene bandysime išsklaidyti mitus apie žuvį vaiko mityboje....
Nėštumo metu ne viena moteris skundžiasi, jog pasikeitė jos mitybos įpročiai. Jei moteris anksčiau mėgo mėsos kepsnius ir šašlykus, besilaukdama ji gali net žiūrėti nenorėti į jų pusę....
Papildomas kūdikio maitinimas yra sudėtingas etapas visiems tėvams. Kai tam ateina laikas, jūs konsultuojatės su aplinkiniais – šeima, draugais, gydytoju, ieškote informacijos internete bei laikraščiuose....
Dažna šeimų problema – vaikai nenoriai valgo žuvį. Artėjant Kūčioms, tai tampa iššūkiu. Ką daryti, kokiais būdais ir priemonėmis integruoti žuvį į vaikų mitybą?...
Statistinis lietuvis per metus suvalgo apie 15 kg žuvies, tačiau dažniausiai šį produktą valgo per šventes. Pagal sveikatai palankios mitybos principus, žuvis, o ypač šviežia žuvis, turi būti mūsų racione ir ją reiktų rinktis bent kartą per savaitę. Tam, kad žuvis ant jūsų stalo patektų sveika ir kokybiška, būtina žinoti ne tik kaip tokią žuvį išsirinkti, bet ir kaip tinkamai ją paruošti....
Dažnai nepelnytai užmirštama ir nevertinama žuvis yra tikrai vertingas produktas mūsų vaikams....
Kai už lango vis dažniau džiugina šiluma – daugeliui norisi gaivesnių, lengviau virškinamų patiekalų. Sugrįžus vasariškiems orams mitybos specialistai ragina rinktis skrandžio neapsunkinančius valgius, pavyzdžiui, daržoves, vaisius, žuvį, įvairias salotas bei pataria vengti itin riebaus kepto maisto, vartoti kuo daugiau vandens. Pasak „Maximos“ subalansuotos mitybos partnerės, dietistės Vaidos Kurpienės, tokiomis dienomis puikiu pasirinkimu gali būti šviežias vaivor...
94 proc. tėvų nežino, kiek ir kodėl jų vaikai turėtų gauti esminių polinesočiųjų riebalų rūgščių. Tai gali nulemti rimtas sveikatos problemas ateityje, nes pastarųjų pasigaminti pats organizmas nesugeba. ...
Organizmo atsparumą stiprina ne tik grūdinimo procedūros, vitaminai ir vaistai, bet ir maistas. Žuvis yra vertingas maisto produktas, kurį ne visi vaikai mėgsta, ne visos mamos jiems siūlo ir ne visada pavyksta skaniai pagaminti. Jūsų dėmesiui – receptas, kuris skirtas mažiausiems, pirmą gimtadienį atšventusiems valgytojams....