Viešumoje vis dažniau ir garsiau pasigirsta kalbų apie vegetarinį vaikų maitinimą. Tokį gyvenimo būdą gyvenantys tėvai pageidauja, kad vegetarinis maitinimas būtų įmanomas ir vaikų darželiuose ar mokyklose. Ką apie vaikų vegetarizmą mano specialistai?...
žuvis
atsitiktinis
Lašišą pagardinti galima daugybe įvairių būdų. Pateikiame net 6 būdus, kaip tinkamai ją pagardinti pagal skirtingus marinatus.
Dažnai nepelnytai užmirštama ir nevertinama žuvis yra tikrai vertingas produktas mūsų vaikams....
Nors gyvename ir jūrinėje valstybėje, pasigirti didele žuvies pasiūla ir paklausa negalime. Atėjus laikui į kūdikio meniu įvesti žuvį dažnai sutrinkame - kokią ir kaip....
Suprastėjo atmintis, sunku susikaupti mokslams ar darbui, kamuoja bloga nuotaika ar širdies ritmo sutrikimai? Tokia savijauta gali įspėti apie vaikų ir suaugusiųjų organizmui itin svarbių omega 3 riebalų trūkumą. Kodėl ir kuo naudingi šie riebalai?...
Žuvis yra švelni ir lengvai virškinama, joje gausu vertingų maisto medžiagų. Žuvies patiekalų vaikams reikėtų valgyti bent dukart per savaitę. Kaip dažnai ją valgo jūsiškiai?...
Kai už lango vis dažniau džiugina šiluma – daugeliui norisi gaivesnių, lengviau virškinamų patiekalų. Sugrįžus vasariškiems orams mitybos specialistai ragina rinktis skrandžio neapsunkinančius valgius, pavyzdžiui, daržoves, vaisius, žuvį, įvairias salotas bei pataria vengti itin riebaus kepto maisto, vartoti kuo daugiau vandens. Pasak „Maximos“ subalansuotos mitybos partnerės, dietistės Vaidos Kurpienės, tokiomis dienomis puikiu pasirinkimu gali būti šviežias vaivor...
Žuvis yra puikus baltymų, omega-3 riebalų rūgščių ir vitaminų šaltinis, todėl ji turėtų būti viena iš vaikų mitybos raciono dalis.
Ne vienas esame girdėję, kad žuvis gerina nuotaiką, stiprina širdį, imunitetą, suteikia energijos, mažina diabeto riziką. Tačiau iki šiol lietuvių mityboje žuvis niekaip nenurungia mėsos. Galbūt viena iš priežasčių – mitai? Su mitybos specialiste Vaida Kurpiene bandysime išsklaidyti mitus apie žuvį vaiko mityboje....
Papildomas kūdikio maitinimas yra sudėtingas etapas visiems tėvams. Kai tam ateina laikas, jūs konsultuojatės su aplinkiniais – šeima, draugais, gydytoju, ieškote informacijos internete bei laikraščiuose....
94 proc. tėvų nežino, kiek ir kodėl jų vaikai turėtų gauti esminių polinesočiųjų riebalų rūgščių. Tai gali nulemti rimtas sveikatos problemas ateityje, nes pastarųjų pasigaminti pats organizmas nesugeba. ...
Organizmo atsparumą stiprina ne tik grūdinimo procedūros, vitaminai ir vaistai, bet ir maistas. Žuvis yra vertingas maisto produktas, kurį ne visi vaikai mėgsta, ne visos mamos jiems siūlo ir ne visada pavyksta skaniai pagaminti. Jūsų dėmesiui – receptas, kuris skirtas mažiausiems, pirmą gimtadienį atšventusiems valgytojams....