Spalio 1-ąją minima Tarptautinė kavos diena primena, kad dauguma lietuvių neįsivaizduoja savo kasdienybės be šio gėrimo. Lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ duomenimis, vienas pirkėjas tinkle per mėnesį vidutiniškai įsigyja 2,4 kavos pakuotės.
kava
Naujausias
Kavos kremas arba kitaip plakta kava – gardžiai popietei kai atsisėdi atsipūsti po dienos darbų. Receptu dalinasi Maistas ant stalo tinklaraštis.
Vienas iš populiariausių savaitgalio pusryčių visame pasaulyje – amerikietiški blynai. Purūs, švelnūs, lengvai saldūs ir nuostabiai derantys tiek su klevų sirupu, tiek su vaisiais ar net sūriais priedais.
Apie tirpiąją kavą vis dar sklando įvairių mitų. Vis dėlto juos lengva paneigti, kai geriau supranti esminius dalykus: pavyzdžiui, kaip ir iš ko produktas gaminamas arba kokiomis savybėmis pasižymi.
Nėštumo metu moterys skundžiasi, jog pasikeitė jos mitybos įpročiai. Jei moteris anksčiau mėgo mėsą, besilaukdama jos nebevalgo.
Jogurtinis pyragas – tai vienas iš tų kepinių, kurie nustebina savo paprastumu ir švelniu skoniu. Jam nereikia sudėtingų ingredientų ar ilgų valandų virtuvėje – vos keli produktai ir jau galite mėgautis puriu, minkštu pyragu, kuris puikiai tinka tiek prie rytinės kavos, tiek kaip lengvas desertas po vakarienės.
Bananų keksas – vienas paprasčiausių ir mėgstamiausių kepinių, kuriam nereikia daug ingredientų ar sudėtingų gaminimo žingsnių.
Mamystė – tai tikra meilės kelionė, kupina apkabinimų, pirmųjų žingsnių, žodžių... ir bemiegių naktų.
Ką turėtų valgyti kūdikio laukianti moteris, o kokius produktus geriau apeiti ratu? Konsultuoja gydytoja ginekologė Ingrida Kravčenkienė....
Svečiuojamės Lietuvos kavos ruošimo čempiono namuose, tad ir pasakojimas šiek tiek neįprastas: apie tėčio aistrą kūdikiui ir kavai....