PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS

5 skanūs ir greiti brusketos receptai

Brusketos – tai klasikinis itališkas užkandis, kuris yra lengvai pagaminamas, bet nepaprastai skanus. Traškus duonos pagrindas, švieži ingredientai ir aromatingi prieskoniai sukuria nepakartojamą skonio derinį. Brusketos gali būti tiek paprastos, tiek gurmaniškos – viskas priklauso nuo jūsų fantazijos!

Brusketa

 Klasikinė itališka bruschetta su pomidorais ir bazilikais

Tai pati populiariausia brusketų versija – paprasta, bet neįtikėtinai skani!

Ingredientai:

  • 1 prancūziškas batonas arba ciabatta
  • 2–3 vidutinio dydžio pomidorai
  • 2 skiltelės česnako
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 5–6 švieži baziliko lapeliai
  • Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimas.

  • Supjaustykite duoną 1 cm storio riekelėmis, patepkite alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje (180°C) arba keptuvėje, kol taps traški
  • Pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite su smulkintu česnaku, baziliku, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais
  • Ant kiekvienos skrudintos duonos riekelės uždėkite paruoštą pomidorų mišinį.
  • Patiekite iškart, kad duona išliktų traški.

Patarimas: jei norite dar intensyvesnio skonio, galite įdėti šlakelį balzaminio acto.


Brusketos su avokadu ir fetos sūriu

Kreminis avokadas ir sūri feta – puikus derinys lengvam ir gaiviam užkandžiui.

Ingredientai:

  • 1 prancūziškas batonas
  • 1 sunokęs avokadas
  • 50 g fetos sūrio
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • ½ citrinos sulčių
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • Šviežia mėta arba bazilikas papuošimui

Gaminimas.

  • Skrudinkite duonos riekeles orkaitėje arba keptuvėje.
  • Avokadą sutrinkite su šakute, įpilkite citrinos sulčių, alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos ir pipirų.
  • Užtepkite avokado masę ant skrudintos duonos ir užbarstykite fetos sūrio gabalėlius.
  • Papuoškite mėtos arba baziliko lapeliais ir patiekite.

Patarimas: jei mėgstate pikantišką skonį, galite užbarstyti čili dribsnių.


Brusketos su keptais grybais ir parmezanu

Aromatingi grybai ir parmezanas – tai šildantis ir puikiai derantis derinys rudens ar žiemos vakarams.

Ingredientai:

  • 1 prancūziškas batonas
  • 200 g pievagrybių arba kreminių grybų
  • 1 skiltelė česnako
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 30 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 šaukštelis sviesto
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
  • Švieži petražolės lapeliai papuošimui

Gaminimas.

  • Duonos riekeles paskrudinkite iki traškumo
  • Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, įdėkite smulkintus grybus, česnaką, druską ir pipirus. Kepkite, kol grybai suminkštės ir taps auksinės spalvos.
  • Ant skrudintos duonos uždėkite keptų grybų, pabarstykite tarkuotu parmezanu ir papuoškite petražolėmis.

Patarimas: jei norite dar turtingesnio skonio, galite įdėti šlakelį trumų aliejaus.


Brusketos su lašiša ir rikota

Prabangus ir lengvas derinys – puikus pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams.

Ingredientai:

  • 1 prancūziškas batonas
  • 100 g rūkytos lašišos
  • 80 g rikotos sūrio
  • ½ citrinos sulčių
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Šviežiai malti juodieji pipirai
  • Kaparėliai (nebūtina)
  • Krapai arba švieži svogūnų laiškai papuošimui

Gaminimas.

  • Skrudinkite duonos riekeles iki auksinės spalvos
  • Rikotos sūrį sumaišykite su citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir šiek tiek pipirų
  • Užtepkite rikotos mišinį ant duonos, uždėkite rūkytą lašišą ir, jei norite, kelis kaparėlius
  • Papuoškite krapais arba svogūnų laiškais

Patarimas: jei mėgstate pikantišką skonį, galite užlašinti šlakelį aštraus padažo.


Brusketos su figomis, mėlynuoju sūriu ir medumi

Saldaus ir sūraus derinys, kuris puikiai tiks gurmaniškam skoniui.

Ingredientai:

  • 1 prancūziškas batonas
  • 3 šviežios figos
  • 50 g mėlynojo sūrio (pvz., „Gorgonzola“ ar „Roquefort“)
  • 1 šaukštas medaus
  • 1 šaukštas graikinių riešutų
  • Šviežios mėtos lapeliai papuošimui

Gaminimas.

  • Skrudinkite duonos riekeles iki traškumo
  • Ant kiekvienos riekelės uždėkite plonai pjaustytas figas ir gabalėlį mėlynojo sūrio
  • Apšlakstykite medumi ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais
  • Papuoškite mėtos lapeliais ir patiekite.

Patarimas: jei figų nėra sezono metu, jas galite pakeisti kriaušėmis.

Mano išsaugoti straipsniai