53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame beliašus FOTO

Žingsnis po žingsnio: namuose gaminame beliašus FOTO

Gruzdinti pyragėliai su mėsa, neretai pavadinami „beliašais“, daugeliui šeimininkių atrodo itin sudėtingas patiekalas. Tinklaraštį rašančios mamos labai išsamiai pasakoja ir rodo, kaip jų pasigaminti.

Reikės:

Miltai – 1kg,

Vanduo- 250g,

Pienas- 250g,

Kiaušiniai- 2vnt.,

Sausos mielės- 10g,

Druska- 2a.š.,

Cukrus- 2v.š.,

Sviestas- 60g,

Aliejus- 50g,

Kiaulienos faršas– 300g,

Svogūnai- 300g.

Druska, pipirai- pagal skonį,

Pienas- 3v.š.

Nuotraukose – dviguba dozė, išėjo 29 vnt.


Gaminimas:

Dubenyje sumaišome pieną su vandeniu, įberiame druską, cukrų – viską išmaišome. Į mieles supilame 3v.š. vandens-pieno mišinio, išmaišome, įberiame arbatinį šaukštą miltų, išmaišome ir paliekame brinkti.

Į pieno-vandens mišinį įsijojame 1/3 visų miltų, išmaišome.

Kiaušinio trynius atskiriame nuo baltymo, mums reikės tik trynių, išplakame ir supilame į tešlą.

Sviestą išlydome ir supilame į tešlą, išmaišome.

Supilame mieles, išmaišome.

Miltus būtinai reikia persijoti. Miltus beriame po stiklinę ir išmaišome. Kai tešlą bus jau sunku maišyti, tuomet dedame ją ant stalo ir minkome vis įberiant miltų.

Jokiu būdu nedėkite daugiau miltų nei nurodyta recepte. Pas mane net liko apie 50 g.

Kai visi miltai bus įminkyti į tešlą, ji nelips prie rankų, bus gana standi.

Dabar teks padirbėti „iš peties” – gera žinia besilaikančioms dietos. Reikia į tešlą įminkyti visą aliejų, darbelis iš tiesų sunkokas.

Pamažu supilame aliejų ir minkome, kol nesupilsite viso aliejaus. Tuomet tešla bus visiškai sausa. Tai užtruks apie 10-15min. Padarome iš tešlos gumulėlį, dedam į dubenį, užklojame rankšluosčiu ir paliekame šiltai kilti.

Kol tešla kyla, gaminsime įdarą. Mėsos ir svogūno santykis yra 1:1. Pas mane buvo 500g kiaulienos faršo, tai svogūno tai pat dėjau 500 g.

Svogūną sumalti iki košės konsistencijos.

Pridėti druskos, pipirų pagal skonį, supilti pieną, išmaišyti.

Telieka palaukti, kol tešla dvigubai padidės.

Kai tešla pakilo, pradedam formuoti “beliašus”.

“Beliašus” kepti dideliame aliejaus kiekyje, dėti “siūle” į apačią, po 4 min iš kiekvienos pusės.

Iškeptus beliašus sudėti ant popierinių servetėlių, kad pašalinti nereikalingą aliejų.

Skanaus!

Mama Julija

Mano išsaugoti straipsniai