Obuolių pyragas, kurio receptą mums dovanoja “Jelenos maisto blogo” autorė.
Reikės:
125 g kambario temperatūros sviesto;
125 g cukraus;
2-3 kiaušinių;
žiupsnelio druskos;
200 g miltų;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
2 šaukštų pieno;
500 g obuolių;
miltelinio cukraus;
1 smulkiai tarkuotos citrinos žievelės;
0,5 citrinos sulčių.
Gaminimas:
Sviestą su cukrumi išsukame iki purumo, įmušame po 1 kiaušinį, kaskart gerai išmaišydami.
Suberiame su kepimo milteliais sumaišytus miltus, supilame pieną.
Formą išklojame kepimo popieriumi, krečiame tešlą.
Obuolius perpjauname pusiau ar į 4 dalis, nulupame, išmamame sėklalizdžius.
Obuolių puseles keletą kartų išilgai įpjauname ir sudedame ant tešlos.
Kepame pyragą 180 laipsnių temperatūroje, 35-40 min.
Iškepusį pyragą ataušiname ir pabarstome milteliniu cukrumi.