Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Dienos receptas: kruasanai su kumpiu ir sūriu

Dienos receptas: kruasanai su kumpiu ir sūriu

Kruasanai – vienas populiariausių ir bene pigiausių kepinių pasaulyje, o jų, ko gero, rasime ant daugelio prancūzų pusryčių stalo: skaičiuojama, kad kiekvieną savaitę vien tik Prancūzijoje kruasanų suvalgoma apie 50 mln. 

Mėgstantiems klasiką: kruasanai su kumpiu ir sūriu

Sočių pusryčių ar priešpiečių hitas – kruasanai su kumpiu ir sūriu. Juos galite skanauti tiek šiltus, tiek ir vėsius, o įdarui naudoti galite bet kurį mėgstamą kumpį ir sūrį.

Dviem skanautojams reikės:

  • 4 klasikinių kruasanų be įdaro
  • 4–6 riekelių mėgstamo kumpio
  • 4–6 bet kurio „Pilos“ sūrio riekelėmis
  • 4–6 „Iceberg“ salotos lapų
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Kaip paruošti?

Kruasanus įpjaukite išilgai, bet neperpjaukite. Lengvai atverskite, o vidinę pusę apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei pabarstykite pipirais.

Ant vienos pusės uždėkite po kumpio ir sūrio riekelę, o ant kitos – „Iceberg“ salotos lapą. Suvožkite abi puses ir patiekite.

Mano išsaugoti straipsniai