Kruasanai – vienas populiariausių ir bene pigiausių kepinių pasaulyje, o jų, ko gero, rasime ant daugelio prancūzų pusryčių stalo: skaičiuojama, kad kiekvieną savaitę vien tik Prancūzijoje kruasanų suvalgoma apie 50 mln.
Mėgstantiems klasiką: kruasanai su kumpiu ir sūriu
Sočių pusryčių ar priešpiečių hitas – kruasanai su kumpiu ir sūriu. Juos galite skanauti tiek šiltus, tiek ir vėsius, o įdarui naudoti galite bet kurį mėgstamą kumpį ir sūrį.
Dviem skanautojams reikės:
- 4 klasikinių kruasanų be įdaro
- 4–6 riekelių mėgstamo kumpio
- 4–6 bet kurio „Pilos“ sūrio riekelėmis
- 4–6 „Iceberg“ salotos lapų
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Žiupsnelio juodųjų pipirų
Kaip paruošti?
Kruasanus įpjaukite išilgai, bet neperpjaukite. Lengvai atverskite, o vidinę pusę apšlakstykite alyvuogių aliejumi bei pabarstykite pipirais.
Ant vienos pusės uždėkite po kumpio ir sūrio riekelę, o ant kitos – „Iceberg“ salotos lapą. Suvožkite abi puses ir patiekite.