Vos prasidėjus kalendoriniam pavasariui, po ilgos ir niūrios žiemos, norisi kuo daugiau vitaminų bei žalumos lėkštėse. Siūlome šį sveikuolišką daržovių pyragą, kuris patiks ir mažiesiems šeimos nariams!...
dienos receptas
atsitiktinis
Burokėliai – idealus pasirinkimas visiems, kurie turi problemų dėl kraujo, pavyzdžiui, nukritęs hemoglobino kiekis.
Riešutai – mitybą įvairiais metų laikais praturtinantis maisto produktas, savo didžiuliu naudingųjų medžiagų kiekiu prisidedantis prie geresnės savijautos. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, jų sudėtyje esančios maistinės medžiagos prisideda prie širdies ir kraujagyslių ligų ir cukrinio diabeto prevencijos....
Lietuvoje kasmet išgeriama per 50 mln. litrų įvairių sulčių, nektarų ir vaisių gėrimų, tačiau čia vis dar gajūs mitai apie sulčių maistingumą, jų galiojimo laiką ir gaminimo procesą. Maisto technologės teigimu, „parduotuvinių“ sulčių maistingumas niekuo nesiskiria nuo namuose spaudžiamų, kadangi jų gamybos procesą griežtai reglamentuoja tiek Lietuvos, tiek Europos Sąjungos įstatymai....
Kviečiame pasigaminti trintą morkų sriubą, kurią galima įtraukti prie greitų, bet sveikų patiekalų sąrašo šeimai....
Šokoladiniam pyragui, nebūtinai reikia orkaitės! Netikite? Įsitikinkite patys, pagamindami šį šokoladinį pyragą tiesiog keptuvėje!...
Varškėtukai - bene mėgstamiausias vaikučių patiekalas. Štai puikus receptas, kuris paįvairins jūsų nuolat gaminamus varškėtukus....
Jei iš ryto norisi saldesnių pusryčių, kulinarijos technologai siūlo pasigaminti glaistytų varškės sūrelių. ...
Išbandykite šį sveiką moliūgų pyragą....
Pradžiuginkite mažuosius šaldytų braškių jogurto kąsneliais. Namuose ruoštas desertas puikiai pakeis ledus, tik bus sveikatai palankesnis ir pigesnis. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė atkreipia dėmesį, kad namų gamybos ledai – sveikatai palankesnis desertas, palyginti su pirktiniais....
Žinoma apie juodą, baltą duoną... bananų duoną... Tačiau ar tekę girdėti apie bulvių duoną? Kviečiame išbandyti ir paragauti!...
Jei manų kruopas pakeisite bolivinėmis balandomis, o dalį cukraus – saldžiais gerai sunokusiais bananais, iškepsite šiek tiek sveikuoliškesnę tradicinio varškės apkepo versiją.