Nuo metų patariama pratinti vaikus valgyti tą maistą, kurį valgo ir visa šeima. Žinoma, reikia vengti aštrių prieskonių ar mažiems vaikams netinkančių produktų. Jūsų dėmesiui – trys pietų receptai, kuriuos su sūnumi išbandė tinklaraštininkė Eglė....
Mama Julija iš tinklaraščio „Mamukynas“ dalijasi savo išbandytu receptu, kaip konservuoti ridikėlius žiemai. Ji pastebi, kad tokiu būdu išsaugoti žiemai galima ne tik ridikėlių, bet ir kitų daržovių....
Jelenos maistą blogą rašanti Jelena gamino skanius ir tikrai sveikus morkų ir avižinių dribsnių keksiukus. Pasak Jelenos, jie būna nesaldūs, todėl puikiai tinka ir vietoj užkandžių....
Vasara ir ankstyvas ruduo dovanoja mums gausybę daržovių, kurios ir sveikos, ir labai naudingos augančio mažylio organizmui. Vaiko mityba turi būti pilnavertė. Įgyvendinti šią užduotį bene lengviausia tada, kai sodai ir daržai lūžta nuo šviežių daržovių gausos. Aptarkime populiariausių daržovių naudą vaikams....
Edita atsiuntė keletą savo vaikų mėgstamų desertų. Nekepti morkų skanėstai - originalus, sveikas ir greitai pagaminamas patiekaliukas....
Ryškiai oranžinės spalvos, kvepianti ir kupina vitaminų – siūlome išbandyti šios rudeniškos sriubos receptą dar šiandien....
Vidutiniškai papildomas kūdikių primaitinimas prasideda sulaukus pusės metų. Įvedant į mažylio racioną naujų produktų svarbu laikytis kelių taisyklių....
2-5 metų vaikai yra tikri konservatoriai. Maisto konservatoriai. Bet koks bandymas jiems pasiūlyti naujo produkto dažniausiai baigiasi net neprasidėjęs. „Aš nevalgysiu, man neskanu", – rėkia vaikas, kuris net neparagavo siūlomo maisto....
Tinklaraštininkė Laura apžvelgia gerai žinomus prietarus apie vaikų planavimą, sveikatą ir auginimą, kurie atrodo sunkiai įtikėtini. Tačiau kartais iš tiesų pasiteisina....
Vaikiškų desertų konkursui Edita atsiuntė morkų ir sezamų sausainių receptą. Pasigaminti juos lengva, tad neabejojame, kad išbandysite ir jūs....
Papildomas kūdikio maitinimas yra sudėtingas etapas visiems tėvams. Kai tam ateina laikas, jūs konsultuojatės su aplinkiniais – šeima, draugais, gydytoju, ieškote informacijos internete bei laikraščiuose....
Prisimenu savo vaikystę, kai močiutė ruošdavo obuolius, kriaušes džiovinimui - išpjaudavo sėklalizdžius, supjaustydavo skiltelėmis, pabarstydavo cinamonu ir, suvėrusi jas ant siūlo, kabindavo virš krosnies, kad skiltelės džiūtų. „Žiemai", - sakydavo, bet tos žiemos tie džiovinti obuolių ir kriaušių karoliai dažniausiai nė nesulaukdavo, nes vos išdžiūvusius juos bemat išgraibstydavo anūkai....