Nuo metų patariama pratinti vaikus valgyti tą maistą, kurį valgo ir visa šeima. Žinoma, reikia vengti aštrių prieskonių ar mažiems vaikams netinkančių produktų. Jūsų dėmesiui – trys pietų receptai, kuriuos su sūnumi išbandė tinklaraštininkė Eglė.
2 ypatingų kotletų receptai
TOP 5 vaikiški pusryčiai
Sudėtis:
1) daržovės (iš esmės tinka tokios, kokių turite šaldytuve, ir šį kartą ruošiau troškinį būtent taip, bet paminėsiu du derinius, kurie man labiausiai patinka):
I derinys:
burokėlis;
morkos;
poras.
II derinys:
moliūgas;
bulvės;
morkos;
poras.
2) mėsa (jautiena/kiauliena/paukštiena)
3) vanduo;
4) kokosų aliejus;
5) prieskoninės žolelės.
Gaminimas:
Mėsą ir daržoves verdu atskirai.
Daržoves taip pat dedu paeiliui nuo ilgiausiai verdančių iki trumpiausiai.
Išvirusią košę pagardinu kokosų aliejumi, o suaugusiojo porciją dar ir keliais prieskonių grūdeliais.
Augtaros maltinukai
Jau, turbūt, supratot, kad idėja ne mano. Ji – trijų vaikučių mamos, kuri nuolat mane nustebina patiekalų paprastumu ir skanumu. Ech, tos daugiavaikės mamos, turbūt, jau natūraliai išsiugdžiusios laiko taupymo pojūčius.
Sudėtis:
0,5 kg. mėsos faršo (šį kartą naudojau jautienos, ji mūsų mėgstamiausia);
bulvės;
galima pridėti ir papildomų daržovių (morkos šiaudelių, brokolio, žiedinio kopūsto ir pan.);
aliejus;
vanduo;
prieskoniai (šį kartą naudojau nedidelį žiupsnelį druskos, kanapių sėklų ir močiutės džiovintų krapų).
Gaminimas:
Mėsos faršą pakanka sumaišyti su labai nedideliu žiupsneliu prieskonių, trupučiu aliejaus ir vandens (man tai buvo atradimas, nes iki tol maniau, kad be kiaušinių maltinukų nepadarysi).
Supjaustome daržoves ir viską išrikiuojame kepimo skardoje kaip kam patinka. Užpilame aliejaus ir nepagailime vandens.
Orkaitėje kepame apie 1 val. 200 laipsnių karštyje.
Prie karšto patiekalo papjausčiau kelis šviežios morkos šiaudelius.
Adomui vis tik labiau patiko valgyti bulves šiaudeliais nei riekelėmis.
Piccolini pasta
Apie makaronus žinau 3 dalykus:
1) italams labai nepatinka, kai mes juos vadiname makaronais, nes kiekviena forma ir rūšis neva turi savo atskirą pavadinimą;
2) jei verdami tikrai geros kokybės makaronai, į juos nereikia pilti jokio aliejaus ar druskos, ir jie neturi sulipti;
3) makaronus tiesiog privaloma tiksliai virti tiek minučių, kiek nurodyta ant pakuotės.
Sudėtis:
1 morka;
1 nedidelė cukinija;
pusė nedidelio brokolio;
manau čia labai tiktų moliūgas, bet jo šį kartą neturėjau;
2 pomidorai;
300 g. makaronų;
50 g. fermentinio sūrio;
vandens;
prieskoninių žolelių.
Gaminimas:
Morką sutarkuoti, pomidorus nulupti ir juos bei visas kitas daržoves smulkiai supjaustyti.
Virti daržoves kartu su makaronais.
Pagardinti prieskoninėmis žolelėmis ir fermentiniu sūriu. Kadangi Adomui jau nebe metai, o metai ir trys mėnesiai, sūrio nepabijojau, bet „šviežutėliui“ metinukui jo tikrai būčiau nedėjusi.
Kol Adomas savarankiškai valgė savo porciją, mama šiek tiek „patobulino“ suaugusiųjų porcijas: nusunktus makaronus supilame į keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus, užpilame pomidorų padažo, pakepame apie 5 min., užberiame sūrio.