Bulvė ar morka? Bananas ar obuolys? Kokį patiekalą dar pagaminti su ryžiais, nes tai – vienintelė mažylio mėgstama kruopa? Kūdikių primaitinimas tėvams visuomet kelia daug klausimų. Vilnietei, dviejų vaikų mamai, Jurgitai Surplienei – taip pat. Todėl ji ir ryžosi vienam dideliam darbui....
receptas
atsitiktinis
Šis pyrago receptas patiks visiems smaližiams, nesvarbu, koks jų amžius....
Rudenį galime vadinti moliūgų sezonu.
Miltinius patiekalus mėgstame, tačiau neretai miltai sulaukia prieštaringų vertinimų: neva geriau jų nevalgyti ar visai atsisakyti. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė įsitikinusi, kad tokių kraštutinumų vaikytis neverta, o saikingai valgydami miltinius patiekalus savo sveikatai tikrai nepakenksime. ...
Ypatingų progų metu dažnai puikuojasi keptas kiaulienos kumpis ar nugarinė. Kiauliena patinka daugeliui, o ją paruošti nesudėtinga tiek savaitgalio pietums, tiek šventėms, nes šios mėsos panaudojimo galimybės tiesiog beribės.
Medaus tortas arba Medutis pirmą kartą paminėtas knygoje „Ukrainietiški patiekalai“, kuri išleista Kieve 1957 m.
Jei nevalgai mėsos, vietoj šoninės pabarstyk kedro riešutų. Jei nenori grietinėlės naudok kokosų grietinėlę.
„Kalėdos nuostabios tuo, kad nereikia vienam pačiam užsidaryti virtuvėje ir triūsti ten nuo ryto iki vakaro, kaip, pavyzdžiui, ruošiantis kokiai grandiozinei giminių puotai... Meduolių kepimas, imbierinių namelių statymas ir puošimas, cukraus masės besmegenių ar snaigių gaminimas - tai gera proga surinkti ir didelius, ir mažus į virtuvę ir smagiai bei kūrybiškai pabendrauti. Tada Kalėdos tikrai tampa šeimos švente", - pasakoja Beata....
Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago....
Šis nachos receptas gali būti gaminamas su jautiena arba vištiena, daržovių padažu, gvakamole ir sūriu.
Prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas tai tas delikatesas, kurį žino kiekvienas gurmanas. Prie jo tinka saldūs uogų arba vaisių padažai, marmeladas, graikiški riešutai ir prieskoniai (kvapieji pipirai, pankolis, cinamonas, gvazdikėliai, bazilikas, rozmarinai, čiobreliai, mairūnai).
Amerikiečių tradicinis upside-down pyragas yra su konservuotais ananasais. Tačiau tokio tipo pyragą galima pagaminti su įvairiausiais vaisiais, priklausomai nuo sezono ar to, ką turime namuose....