Ruduo – tai metas, kai virtuvėje karaliauja moliūgai. Iš jų galima gaminti sriubas, troškinius, pyragus, o vienas paprasčiausių ir gardžiausių patiekalų – moliūgų blynai.
Moliūgai
Naujausias
Moliūgų sezonas – pats metas išbandyti šildančius ir aromatingus patiekalus. Vienas populiariausių – keptų moliūgų sriuba, kuri išsiskiria ypatingu skoniu.
Moliūgų nemėgau, visada stengiausi išsisukti nuo jo patiekalų. Nuėjus į parduotuvę netoli namų ir užmačius labai gražių moliūgų, rankos pačios tiesėsi nusipirkti vieną ir išvirti sriubą....
Mūsų namuose šiuo metu gyvena trys meškos, kurios iš tolo užuodžia, iš tolimiausio kampo pamato ir iš tolių tolimųjų išgirsta, kai namuose atsiranda SALDUMYNŲ....
Prisimenu savo vaikystę, kai močiutė ruošdavo obuolius, kriaušes džiovinimui - išpjaudavo sėklalizdžius, supjaustydavo skiltelėmis, pabarstydavo cinamonu ir, suvėrusi jas ant siūlo, kabindavo virš krosnies, kad skiltelės džiūtų. „Žiemai", - sakydavo, bet tos žiemos tie džiovinti obuolių ir kriaušių karoliai dažniausiai nė nesulaukdavo, nes vos išdžiūvusius juos bemat išgraibstydavo anūkai....
Švelni ir kreminė moliūgų sriuba – tikras rudens skonis! Lengvai pagaminamas, maistingas ir jaukus patiekalas, kuris sušildys vėsiais vakarais.
Moliūgų sezono neįsivaizduojame be trintos sriubos. Tačiau šį kartą dalinamės naujiena - moliūgų saldainių receptu.
Moliūgas gali būti tiesiog moliūgas arba pavirsti į Pelenės karietą, arba tapti baisiu baisuokliu per Heloviną, arba džiuginti mūsų pilvukus, kai patenka į geros šeimininkės rankas....
Uostamiestyje visą mėnesį vyko Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro inicijuotas konkursas „Mano sveikiausi pusryčiai/priešpiečiai". Juo siekta sveika mityba sudominti vaikus, paskatinti juos ruošti visaverčius patiekalus sau ir savo šeimai bei nepamiršti svarbaus dienos pradžios ritualo, kuris suteikia energijos mokslams, sportui ar žaidimams....