Gastroenterologas prof. dr. Vaidotas Urbonas paaiškina, į ką svarbiausiai atkreipti dėmesį, ir atskleidžia, kokios mėsos neduotų savo vaikams.
mėsa
atsitiktinis
Iki šešių mėnesių kūdikiams pakanka mamos pieno ar adaptuoto pieno mišinio, po to į vaiko meniu pamažu įvedamos daržovių, kruopų košės, mėsa, vaisiai ir pieno produktai. Surinkome į vieną vietą 10 maisto produktų, kurie turi daug naudingųjų medžiagų ir tinkami mažyliams....
Kokia mėsa yra tinkamiausia mažam vaikui? Kiek jos suvalgyti ir kaip virti, kad neprarastų naudingųjų klausimus. Į šiuos ir kitus klausimus atsakymus pateikia vaikų ligų gydytojas dr. Algimantas Vingras....
Jūsų vaikas nori tik saldumynų? Jis valgo kaip žvirblis? Arba kemša per daug? Čia sužinosite, kaip reaguoti į tokius mitybos įpročius....
Receptas skirtas labiau mažiesiems valgytojams, bet, patikėkite, puikiai tinka ir dideliems....
Nors gamta geru oru nelepina, noras savaitgalį bent trumpam ištrūkti į gamtą ar sodybą užmiestyje niekur nedingsta....
Vilniaus visuomenės sveikatos centro duomenimis, vis daugiau žmonių užsikrečia per maistą plintančia žarnyno infekcija - kampilobakterioze. Tai ūminė infekcinė liga, kuri pavojingiausia mažiems vaikams bei žmonėms su silpnu imunitetu....
Pasaulyje prasidėjo kūdikių primaitinimo pokyčiai. Daugelio šalių pediatrai rekomenduoja jau 4-5-ą gyvenimo mėnesį kūdikį primaitinti tirštu maistu, o kai kuriose šalyse pirmasis jo tirštas maistas yra ne daržovienė ar kruopienė, o mėsa. Ar ir Lietuvą pasieks šios permainos? Konsultuoja vaikų gastroenterologas doc. med. dr. Vaidotas Urbonas....
Šis patiekalas skanus visais metų laikais, tačiau garuojantis sultinys ir skanus kibinas šalia itin dera šaltajam metų laikui
Maždaug nuo šešto kūdikio gyvenimo mėnesio, prasidėjus jo primaitinimui, tėveliai suka galvas, koks maistas ir patiekalai mažajam ragautojui labiausiai tinka. Šeimos gydytojai ir vaikų mitybos specialistai vieningai sutinka – subalansuota mūsų atžalų mityba yra labai svarbi....
Barbekiu padažas (angl. BBQ sauce) – vienas populiariausių padažų pasaulyje, dažnai naudojamas kepant mėsą ant grilio, gardinant šonkauliukus ar vištieną.
Jeigu planuojate iškylą gamtoje ir ieškote, kuo pakeisti nusibodusius šašlykus, šis receptas kaip tik jums....