Iki šešių mėnesių kūdikiams pakanka mamos pieno ar adaptuoto pieno mišinio, po to į vaiko meniu pamažu įvedamos daržovių, kruopų košės, mėsa, vaisiai ir pieno produktai. Surinkome į vieną vietą 10 maisto produktų, kurie turi daug naudingųjų medžiagų ir tinkami mažyliams....
mėsa
atsitiktinis
Nėštumo metu moterys skundžiasi, jog pasikeitė jos mitybos įpročiai. Jei moteris anksčiau mėgo mėsą, besilaukdama jos nebevalgo.
Šis patiekalas skanus visais metų laikais, tačiau garuojantis sultinys ir skanus kibinas šalia itin dera šaltajam metų laikui....
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) jau ne vienerius metus ragina mažinti antibiotikų vartojimą – žmonės darosi jiems vis atsparesni ir tai tampa didėjančio visuomenės sergamumo, nesėkmingo gydymo ir net mirties priežastimi. Šį atsparumą didina ne tik neatsakingas antibiotikų vartojimas susirgus – tai gali daryti ir maistas, kurį valgome....
Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas.
Sveikatai palankaus maisto technologė ir mitybos specialistė, VšĮ „Sveikatai palankus“ įkūrėja Raminta Bogušienė lankydamasi Lietuvos mokyklose stebėjo vaikų maitinimo situaciją ir pateikia savo įžvalgas....
Jūsų vaikas nori tik saldumynų? Jis valgo kaip žvirblis? Arba kemša per daug? Čia sužinosite, kaip reaguoti į tokius mitybos įpročius....
Kokia mėsa sveikiausia ir turtingiausia vitaminais? Kokią mėsą ruošti kūdikiui? Profesorius Vaidotas Urbonas sako, kad pirmoje vietoje renkantis mėsą turėtų būti ekologiškumas, o antroje - kokio galvijo mėsa valgoma....
Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina....
Gastroenterologas prof. dr. Vaidotas Urbonas paaiškina, į ką svarbiausiai atkreipti dėmesį, ir atskleidžia, kokios mėsos neduotų savo vaikams.
Gryname ore ruošti valgiai - vienas nesuskaičiuojamų vasaros malonumų. Net ir vaikai visai kitaip žiūri į grilyje keptus šašlykus ar kepsnius nei į namuose gamintus mėsiškus patiekalus. Nuo pastarųjų mažos nosys paprastai susiraukia lyg kokios armonikos, o kai ta pati mėsytė pačirškinama lauke - nosys akimirksniu išsilygina ir net truputį ištįsta uosdamos gardų vasaros kepsnių dūmą....
Sriuba bus skani, jei sultinys bus skanus ir skaidrus. Jį geriausia virti iš šviežios mėsos ar žuvies....