Iki šešių mėnesių kūdikiams pakanka mamos pieno ar adaptuoto pieno mišinio, po to į vaiko meniu pamažu įvedamos daržovių, kruopų košės, mėsa, vaisiai ir pieno produktai. Surinkome į vieną vietą 10 maisto produktų, kurie turi daug naudingųjų medžiagų ir tinkami mažyliams....
mėsa
Vaikai turi būti maitinami ne tam, kad patenkintume jų fiziologinius poreikius ir sotumą. Vaiko racionas turi būti ne tik sotumu grįstas, bet įvairus ir palankus sveikatai. Tas pats patiekalas, pavyzdžiui, rafinuotų kvietinių miltų blynai, neturėtų būti kepami kiekvieną dieną, ne tik dėl to, kad tai tuščios kalorijos, bet dėl to, kad mityba turi būti įvairi....
Penki receptai, kuriuos skiriame patiems mažiausiems košių valgytojams....
Maždaug nuo šešto kūdikio gyvenimo mėnesio, prasidėjus jo primaitinimui, tėveliai suka galvas, koks maistas ir patiekalai mažajam ragautojui labiausiai tinka. Šeimos gydytojai ir vaikų mitybos specialistai vieningai sutinka – subalansuota mūsų atžalų mityba yra labai svarbi....
Gryname ore ruošti valgiai - vienas nesuskaičiuojamų vasaros malonumų. Net ir vaikai visai kitaip žiūri į grilyje keptus šašlykus ar kepsnius nei į namuose gamintus mėsiškus patiekalus. Nuo pastarųjų mažos nosys paprastai susiraukia lyg kokios armonikos, o kai ta pati mėsytė pačirškinama lauke - nosys akimirksniu išsilygina ir net truputį ištįsta uosdamos gardų vasaros kepsnių dūmą....
Prasti vaiko rezultatai mokykloje, nesugebėjimas susikaupti ruošiant pamokas, žemas intelekto koeficientas, - visa tai gali būti dėl daugybės priežasčių. Viena iš jų - mažakraujystė arba anemija....
Kokių produktų vengti nėštumo metu? Pateikiame 10 produktų, kurių nereikėtų valgyti, jei laukiatės....
Siūlome dviejų sriubų receptus, kurie tiks ir patiems mažiausiems, dar metų neturintiems kūdikiams....
Vidutiniškai papildomas kūdikių primaitinimas prasideda sulaukus pusės metų. Įvedant į mažylio racioną naujų produktų svarbu laikytis kelių taisyklių....
Artėjant savaitgaliui, rekomenduojame mamos Julijos pyragėlių receptą. Jie labai universalūs: pagaminę jiems tešlą, įdarą galėsite gaminti pagal skonį - ir iš mėsos, ir net saldų....
Rinktis ekologišką ar užaugintą be antibiotikų, pirkti prekybos tinklų parduotuvėse ar turguje – tėvai neretai svarsto, kaip atrasti vertingiausią ir kokybiškiausią mėsą savo vaikams. Gastroenterologas prof. dr. Vaidotas Urbonas paaiškina, į ką svarbiausiai atkreipti dėmesį, ir atskleidžia, kokios mėsos pats neduotų savo vaikams....
Viešumoje vis dažniau ir garsiau pasigirsta kalbų apie vegetarinį vaikų maitinimą. Tokį gyvenimo būdą gyvenantys tėvai pageidauja, kad vegetarinis maitinimas būtų įmanomas ir vaikų darželiuose ar mokyklose. Ką apie vaikų vegetarizmą mano specialistai?...