mėsa
Seniausias
Mielinė tešla mėsos patiekalus kartais labai sėkmingai paįvairina....
Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) jau ne vienerius metus ragina mažinti antibiotikų vartojimą – žmonės darosi jiems vis atsparesni ir tai tampa didėjančio visuomenės sergamumo, nesėkmingo gydymo ir net mirties priežastimi. Šį atsparumą didina ne tik neatsakingas antibiotikų vartojimas susirgus – tai gali daryti ir maistas, kurį valgome....
Penki receptai, kuriuos skiriame patiems mažiausiems košių valgytojams....
Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas.
Dažnas savo mitybos neįsivaizduojame be mėsos. Vieniems, tai kasdienis produktas, kitiems – rečiau valgomas. Tiesa, mitybos specialistai pataria mėsa valgyti ne dažniau nei 2-3 kartus per savaitę. Pirmenybę teikti šviežiai mėsa, atkreipti dėmesį į pagrindinius šviežumo rodiklius, būtinai skaityti ženklinimo etiketes bei tinkamai paruošti....
Nėštumo metu moterys skundžiasi, jog pasikeitė jos mitybos įpročiai. Jei moteris anksčiau mėgo mėsą, besilaukdama jos nebevalgo.
Kokia mėsa sveikiausia ir turtingiausia vitaminais? Kokią mėsą ruošti kūdikiui? Profesorius Vaidotas Urbonas sako, kad pirmoje vietoje renkantis mėsą turėtų būti ekologiškumas, o antroje - kokio galvijo mėsa valgoma....
Iki šešių mėnesių kūdikiams pakanka mamos pieno ar adaptuoto pieno mišinio, po to į vaiko meniu pamažu įvedamos daržovių, kruopų košės, mėsa, vaisiai ir pieno produktai. Surinkome į vieną vietą 10 maisto produktų, kurie turi daug naudingųjų medžiagų ir tinkami mažyliams....
Gastroenterologas prof. dr. Vaidotas Urbonas paaiškina, į ką svarbiausiai atkreipti dėmesį, ir atskleidžia, kokios mėsos neduotų savo vaikams.
Daugiau jokio turinio