Jei reikėtų išrinkti vieną patiekalą, kuris atspindėtų itališkos virtuvės dvasią, tai neabejotinai būtų Bolognese makaronai. Šis sotus, kvapnus ir tirštas patiekalas kilęs iš Bolonijos miesto, o jo paslaptis – lėtai troškintas mėsos padažas su daržovėmis ir pomidorais.
padažai
Naujausias
Salsa – klasikinis meksikietiškas padažas iš pomidorų (arba žaliųjų tomatų), česnakų, aitriųjų paprikų, svogūnų, kalendros ir laimo sulčių. Ji gali būti šviežia ir traški (pico de gallo) arba glotni, lengvai kepta (salsa roja), o žalioms, gaivioms natoms – salsa verde.
Sweet chilli padažas – vienas populiariausių Azijos virtuvės priedų, kuris užkariavo ir lietuvių stalus. Jis ypatingas tuo, kad jungia du skonius – saldumą ir švelnų aštrumą.
Nesvarbu, ar ruošiate bulvytes, mėsainius, vištieną, daržovių iešmelius ar tiesiog traškias salotas – česnakinis padažas yra vienas iš tų universalių skonių, kuris beveik visada pataiko tiesiai į dešimtuką. Aitrus, kreminis, šiek tiek aštrus ir labai aromatingas – jis puikiai dera tiek prie karštų, tiek prie šaltų patiekalų.
Baravykai – tikra miško karalių karalius. Aromatingi, mėsingi ir universalūs – jie tinka sriuboms, troškiniams, padažams ar džiovinimui.
Bešamelio padažas – tai dar vienas prancūziškos virtuvės perlų. Rašytiniuose šaltiniuose minimas nuo XVII a. Tradiciškai bešamelio padažas gaminamas iš sviesto ir miltų maišoma (1:1), pieno ir žiupsnelio druskos. Dar vadinamas baltu padažu. Receptu dalinasi Maistas ant stalo.
Barbekiu padažas (angl. BBQ sauce) – vienas populiariausių padažų pasaulyje, dažnai naudojamas kepant mėsą ant grilio, gardinant šonkauliukus ar vištieną.