Šaltiena – išties senas kulinarines tradicines turintis patiekalas: ji jau buvo gaminama viduramžių Europoje kaip mėsos konservavimo priemonė. Dabar tai – dažnas švenčių patiekalas, tad artėjančių Velykų proga verta pasidomėti, kaip ją paruošti sveikatai palankesniu būdu, mat gausios vaišios gali tapti nemažu iššūkiu kiekvieno skrandžiui....
Velykos
Seniausias
Putpelių kiaušiniai – tai mažytės, tačiau labai vertingos maisto medžiagos, kurios teikia daugybę naudos sveikatai.
Įdaryti kaušiniai su džiovintais baravykais – vienas iš lengviausių ir greičiausių užkandžių Velykų stalui.
Vienas iš tokių puikių pasirinkimų, kuris gali papuošti jūsų Velykų stalą, yra – įdarytos morkų formos bandelės.
Velykos – tai šventė, kupina tradicijų, šeimos susibūrimų ir, žinoma, skanaus maisto. Tuo pačiu tai ir puiki proga sukurti šventinę atmosferą, padengiant stalą, kuris atspindėtų šventės džiaugsmą ir pavasario grožį.
Pavlova – tai vienas iš populiariausių ir įspūdingiausių desertų, kuris sužavėjo daugelį žmonių visame pasaulyje.
Jau rytoj lankysime giminaičius ir džiaugsimės spalvingais velykiniais margučiais....
Nors kiaušiniai yra puikus baltymų šaltinis, svarbu žinoti, kaip juos tinkamai laikyti, kad užtikrintume jų kokybę ir išvengtume galimų sveikatos problemų.
Velykos – tai viena iš svarbiausių krikščioniškų švenčių, kurios žymi Jėzaus Kristaus prisikėlimą. Tačiau ši šventė turi ir daugybę įdomių tradicijų bei papročių, kuriuos dažnai lydi paslaptingos legendos ir įdomūs faktai.
Kiaušiniai yra neatsiejama šventinio stalo dalis, tačiau dažnai kyla klausimas, kiek laiko po virimo jie išlieka švieži. Jeigu planuojate pasigaminti daugiau kiaušinių ir ilgiau juos laikyti, svarbu žinoti, kaip juos tinkamai saugoti, kad mėgavimasis jais būtų saugus ir skanus.
Velykos – tai puiki proga ne tik puošti stalą, bet ir pasimėgauti skaniais, šventiniais patiekalais. Vienas iš tokių, paprastų ir originalių pasirinkimų – įdaryti kiaušiniai „Mimoza“ su tryniais, ciberžolėmis, grietinėle ir gaiviais krienų salotomis. Šis patiekalas ne tik gražiai atrodo, bet ir yra nuostabaus skonio, todėl puikiai tiks prie Velykų stalo.
Artėjant Velykoms, nebūtina išlaidauti naujiems indams ar papuošimams – padengti įspūdingą šventinį stalą galite tiesiog kūrybiškai derindami jau turimus daiktus su keletu šviežiai įsigytų detalių.