Ši plačiai Lietuvoje auginama daržovė naudojama troškiniams, kepiniams, sriuboms ir net desertams. Šį kartą siūlome išbandyti cukinijų blynus su varške. Šie minkšti, purūs blynai tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar sočiai vakarienei....
virtuvė
atsitiktinis
Šie morkų rutuliukai pagaminami vos per kelias minutes, naudojant tik 4 paprastus ingredientus. Rutuliukai yra veganiški, be glitimo, aliejaus ir riešutų!...
Namuose dažnai norisi jaukumo, švaros ir... gaivaus kvapo. Tačiau net ir patys švariausi namai kartais susiduria su nemaloniais kvapais – ar tai būtų iš virtuvės, šiukšliadėžės, vonios kambario, ar tiesiog pridususio oro pojūtis.
Maistinės muselės – tai mažos, vos kelių milimetrų dydžio vabzdžiai, kurie dažniausiai atsiranda virtuvėje ar sandėliuke.
Cepelinai – vienas mylimiausių lietuviškos virtuvės patiekalų. Tačiau neretai kyla klausimas: kiek laiko virti cepelinus, kad jie neiširtų, o vidus būtų gerai iškepęs?
Kai norisi sotaus, nostalgiško ir šeimos stalą vienijančio patiekalo, daugelis lietuvių prisimena vieną iš vaikystės klasikų – žemaičių blynus. Šie traškūs išorėje, minkšti viduje bulvių blyneliai su mėsingais įdarais ne tik gardūs, bet ir neatsiejami nuo savaitgalio pietų tradicijų.
Vaikai mokosi liesdami, ragaudami, jausdami, užuosdami ir klausydamiesi. Ar visas šias paslaptis vaikai gali įminti virtuvėje, kalbame su knygos "Samčio burtai" konsultante, vaikų raidos psichologe Gintare Pupinyte....
Veido oda kasdien susiduria su iššūkiais – šaltu oru, stresu, makiažu ar miego trūkumu. Ne visada reikia brangių priemonių, kad oda atrodytų sveikai ir švytėtų. Kartais užtenka natūralių produktų, kuriuos randame savo virtuvėje.
Miltiniai ežiukai – tai vienas tų paprastų, bet nepaprastai gardžių desertų, kuris primena vaikystę, močiutės virtuvę ir šiltus namus. Šie maži, minkšti rutuliukai gaminami iš miltinės tešlos ir dažniausiai verdami vandenyje ar piene, o tada patiekiami su sviestu, grietine ar saldžiu padažu.
Lauro lapai mums dažniausiai asocijuojasi su sriubomis, troškiniais ar marinatais, tačiau šis prieskonis turi ir kitų, mažiau žinomų panaudojimo būdų.
Tyrimai ir tendencijos rodo – pasaulyje ir Lietuvoje, erdvės, kuriose gyvename, mažėja. Nepaisant to, daugeliui reikalinga patogi, estetiška, funkcionali bei talpi virtuvė. Nors jos įrengimas gali pasirodyti iššūkiu, ekspertė pataria, kaip šią namų erdvę lengvai susiplanuoti ir kokių klaidų vengti. Ir nesvarbu – gyvenate mažame but ar maisto gaminimu norite mėgautis nedideliame užmiesčio sodo namelyje, ekspertės patarimai leis turėti svajonių virtuvę, kuri atitiks jū...
Džiovinti pomidorai – tai Viduržemio jūros virtuvės klasika, kuri išpopuliarėjo visame pasaulyje. Jie pasižymi intensyviu, saldžiarūgščiu skoniu, maloniu aromatu ir tvirta tekstūra.