Kiaušinis yra vertingas maisto produktas, todėl jo reikėtų nepamiršti planuojant savaitės valgiaraštį. Ką apie kiaušinį vertėtų žinoti mažų vaikų tėvams? Jūsų dėmesiui – 9 faktai....
Vasara yra puikus metas susimąstyti apie sveiką mitybą. Vasaros produktai, tokie kaip šviežios daržovės, vaisiai ir uogos, suteikia galimybę maitintis skaniai, sveikai ir įvairiai. Taip pat šis metų laikotarpis yra puiki proga atrasti ir paragauti naujų, sveikų receptų. Nuostabiausia tai, kad vasaros gėrybes dažniausiai mėgsta ir dideli, ir maži, tad paruoštais skanėstais galėsite mėgautis visa šeima. Štai keletas lengvų receptų....
Pasiilgti ridikėliai tinka tiek tradicinėse lietuviškose, tiek egzotiškesnėse salotose – jie ne tik gaivūs ir gardūs, bet ir naudingi organizmui. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad ridikėliai – tikras flavonoidų, suteikiančių jiems ryškią spalvą ir padedančių apsaugoti širdies bei kraujagyslių sveikatą, šaltinis. ...
Ryškūs ir spalvingi margučiai – vienas svarbiausių Velykų stalo akcentų. Nors dažniausiai dažome vištų kiaušinius, tačiau margučių pintinę papuoš ir mažesni, dekoratyvūs ir spalvingi putpelių kiaušiniai. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienės teigia, kad putpelių kiaušiniai gali praturtinti mitybos racioną ir primena, kiek suaugęs žmogus jų galėtų suvalgyti kasdien....
Velykos – ypatinga diena, kai galime susitikti su artimiausiais žmonėmis ir kartu praleisti daugiau laiko. Tačiau šią šventę būtų sunku įsivaizduoti prie tuščių stalų, juk brangius žmones taip gera nustebinti gardžiais valgiais ir netikėtais receptais. Maisto tinklaraštininkė, virtuvės šefė ir prekybos tinklo „Rimi" ambasadorė Goda Juknaitė dalijasi įkvepiančia patiekalo idėja ir kviečia pasigaminti škotiškų kiaušinių: tik vietoje tradiciniame jų recepte nau...
Ant kiaušinių dėžutės nurodytas tinkamumo laikas baigėsi. Ar tokius kiaušinius galima valgyti?...
Vaikams atsibosta tie patys patiekalai, o mamoms išsenka fantazija kaskart sugalvoti ir skanių, ir vizualiai patrauklių patiekalų. Tad šį kartą siūlome pasigaminti kotletukų su siurprizu!...
Ką turėtų valgyti kūdikio laukianti moteris, o kokius produktus geriau apeiti ratu? Konsultuoja gydytoja ginekologė Ingrida Kravčenkienė....
Kiaušinių marginimas – tai ne tik svarbus artėjančių Šv. Velykų akcentas, bet smagi ir įdomi veikla kiekvienam....
Artėjant Velykoms, vis dažniau susimąstome, o kaip gi kiaušinius dažysime šiemet. Jūsų dėmesiui – tinklaraštininkių iš „Mamukynas.lt“ patirtis....
Jau šį mėnesį pasitiksime didžiausią pavasario šventę – Velykas. Laiką, kurį praleisime su šeimos nariais ir artimaisiais, paįvairinsime ir pačiais įvairiausiais šventiniais gardumynais, kuriems, apklausos duomenimis, Lietuvos gyventojai planuoja išleisti ne mažiau nei pernai....
Pastaraisiais dešimtmečiais kiaušiniai buvo populiarus ir ginčytinas maisto produktas, daugiausia dėl cholesterolio kiekio, esančio juose. Tačiau šiuolaikiniai mitybos mokslininkai ir gydytojai sako, kad kiaušinis – sveikas maisto produktas, kuris gali sudaryti esminę mitybos dalį. Kyla klausimas, kiek kiaušinių per dieną yra saugu ir sveika valgyti?...