Jis nieko nenori valgyti... išskyrus saldumynus. Taip apie savo vaiką pasakyti gali ne viena mama. Ką apie tai galvoja specialistai? Gydytojos dietologės Daivos Čižauskaitės komentaras....
Mityba
Naujausias
Tam, kad vaikas augtų sveikas, jam reikia pilnavertės mitybos nuo mažų dienų. Ypač atkreipkite dėmesį į mokyklinio amžiaus vaikų mitybą....
Kaip pasikeis vaiko mityba pradėjus lankyti arba sugrįžus į mokyklą? Ką daryti, kad nekiltų grėsmė namuose įdiegtiems sveikos mitybos principams? Dietistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į pradinukų tėvams kylančius iššūkius ir pataria, kaip užtikrinti sveiką ir subalansuotą vaikų mitybą mokslo metams prasidėjus....
Mama Anastasija pasakoja apie savo sūnelį Orestą, kuris nuo mažų dienų buvo daug kam alergiškas. Kaip pasikeitė mažylio mityba ir ką apskritai galima valgyti saugiai, o kur slypi pavojai? Specialistų taip pat teiraujamės apie košių gardinimą prieskoniais, druska, sviestu - ar tai tinka kūdikiams?...
Stiprinti organizmą niekada nevėlu, o geriausia tai daryti ne papildais, o natūraliomis priemonėmis. Šiame straipsnyje aptarsime vieną vaisių, kuris pelnytai vadinamas vitamino C bomba - kivį....
Mokymasis valgyti savarankiškai yra ypatingai reikšmingas tolimesnei vaiko raidai ir mitybos įpročiams....
Žiūrint į produktų, vartojamų bent kartą per savaitę, lentelę, pastebima tendencija, kad sveikesnių produktų vartojimas po truputį didėja, o ribotinų – po truputį mažėja. Duona, cukrus ir sviestas – šiuos produktus kasdien vartoja daugiausia Lietuvos gyventojų. Beveik pusė žmonių kasdien valgo duonos (47 proc.), o daugiau kaip trečdalis (37 proc.) – kasdien vartoja cukraus. Vis dėlto pastebima, kad per trejus metus kasdien vartojančių ...
Viskas prasideda namuose: būtent čia formuojasi vaikų valgymo įpročiai. Kaip tinkamai derinti maisto kiekį, kokia turėtų būti vaikų užkandžių dėžutė – tai tik dalys kylančių klausimų tėvams. Į juos ir kitus klausimus atsakysime jums sveiko maisto gaminimo dirbtuvių metu. ...