Siūlome mamų tinklaraštininkių iš Mamukynas.lt išbandytą tinginio su skaldytais riešutais, sezamo sėklom ir migdolų drožlėm receptą.
receptai
Naujausias
Lietuvoje kasmet išgeriama per 50 mln. litrų įvairių sulčių, nektarų ir vaisių gėrimų, tačiau čia vis dar gajūs mitai apie sulčių maistingumą, jų galiojimo laiką ir gaminimo procesą. Maisto technologės teigimu, „parduotuvinių“ sulčių maistingumas niekuo nesiskiria nuo namuose spaudžiamų, kadangi jų gamybos procesą griežtai reglamentuoja tiek Lietuvos, tiek Europos Sąjungos įstatymai....
Nors moliūgų sezonas dar tik artėja, vis dėlto, yra tikimybė, jog dar turite užsišaldę moliūgų šaldiklyje. Jų minkštimą panaudokime gardžiam apkepui. Siūlome išsikepti daugiau. Taip galėsite pasiimti į kelionę, įdėti į priešpiečių dėžutę ar net pavaišinti svečius....
Ankstyvi pusryčiai, mokykla, treniruotės, pamokų ruoša – intensyvus ritmas keičia dienos įpročius, pietums lieka vis mažiau laiko. Tiesa, kol vaikas darželyje – tėveliams nerimauti nėra ko, bet auginantys vyresniuosius dažnai susiduria su nemenkais iššūkiais....
Turbūt kiekvienas nors kartą esame pasijutę alkani ir, rodos, tingime kažką gaminti... Todėl siūlome šį paprastą užkandį, kuris puikiai tiks tiek suaugusiems, tiek vaikams....
Daugelis mamų patvirtins, kad vaikus lyg apkerėtus vilioja visoks nesveikas maistas. Ko nerekomenduoja sveikos mitybos specialistai, tas lyg tyčia traukia jūsų mažylius. Bulvių traškučiai, burgeriai, ką jau kalbėti apie visokiausius saldumynus! „Zuikio receptai“ siūlo mamytėms šiek tiek pagudrauti. Taigi, kaip nesveiką maistą paversti sveikesniu?...
Ryžiai – angliavandenių šaltinis. Juose yra ląstelienos, baltymų, mineralinių medžiagų ir B grupės vitaminų....
Varškėtukai - bene mėgstamiausias vaikučių patiekalas. Štai puikus receptas, kuris paįvairins jūsų nuolat gaminamus varškėtukus....
Šie morkų rutuliukai pagaminami vos per kelias minutes, naudojant tik 4 paprastus ingredientus. Rutuliukai yra veganiški, be glitimo, aliejaus ir riešutų!...
Ką reikia žinoti apie maistinguosius grikius ir, kokių gardžių patiekalų panaudojant juos galime pasiūlyti vaikams....
Makaronai dažnas maistas kiekvienoje šeimoje. Šiandien renkantis makaronus populiarus terminas yra visų grūdo dalių makaronai (ang. whole grain), tačiau mažai kas žino, kad jie gali būti pagaminti iš skirtingų kviečių rūšių, todėl ir jų maistinė vertė skiriasi. Jūsų dėmesiui, mitybos specialistės patarimai, kaip išsirinkti geriausią produktą....
Ši plačiai Lietuvoje auginama daržovė naudojama troškiniams, kepiniams, sriuboms ir net desertams. Šį kartą siūlome išbandyti cukinijų blynus su varške. Šie minkšti, purūs blynai tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar sočiai vakarienei....