Įvairios kultūros, įskaitant Indijos, Vidurio Rytų ir Europos, turi senas varškės gamybos tradicijas, tad tai – neatsiejamas kasdienių ir šventinių dienų ingredientas visame pasaulyje.
receptas
atsitiktinis
Recepte esančius kvietinius miltus (arba jų dalį) drąsiai galima keisti grikių, miežių arba rugių miltais....
Jei nevalgai mėsos, vietoj šoninės pabarstyk kedro riešutų. Jei nenori grietinėlės naudok kokosų grietinėlę.
Balandėlių receptą su mėsa žino, ko gero, kiekviena šeimininkė. O kuo galima pakeisti mėsą, jei jos nesinori? Ogi išbandykite balandėlius, kurių viduje – grikiai arba ryžiai su grybais....
o Velykų užsilikęs margučių kalnas šaldytuve daugeliui kelia galvos skausmą. Vis dėlto, tai proga pigiau ir tvariau pasigaminti gardžių užkandžių bei patiekalų. Gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė sako, kad kietai virti kiaušiniai – tai baltymų ir vitaminų A, D, B12 šaltinis, tačiau per Velykas reikėtų vengti jų pertekliaus bei kiaušinių patiekalais mėgautis saikingai. ...
Šie šokoladiniai putėsiai verti pagyrų. Tokius nebūtų gėda patiekti net pačiam karaliui. Tai dar vienas prancūziškas receptas, vietinių vadinamas mousse – liet. musas (putėsiai).
Rudenį galime vadinti moliūgų sezonu.
Įdaryti kaušiniai su džiovintais baravykais – vienas iš lengviausių ir greičiausių užkandžių Velykų stalui.
„Spanakopita“ – tai tradicinis graikų virtuvės patiekalas, kuriame dera traški filo tešla ir švelnus špinatų bei sūrio įdaras.
Medaus tortas arba Medutis pirmą kartą paminėtas knygoje „Ukrainietiški patiekalai“, kuri išleista Kieve 1957 m.
Tinklaraštininkė Kristina dalijasi bulvinių pyragėlių su dešrelėmis receptu....
Obuolių duona su cinamonu, tai ta pati bananų duona, tik vietoj bananų dėjau obuolius ir cinamoninį cukrų. Šią obuolių duoną, galima vadinti ir keksu. Ji labai tinka vėsų rudenį pasikelti ūpą su šilta gilių kava.