Bulvė ar morka? Bananas ar obuolys? Kokį patiekalą dar pagaminti su ryžiais, nes tai – vienintelė mažylio mėgstama kruopa? Kūdikių primaitinimas tėvams visuomet kelia daug klausimų. Vilnietei, dviejų vaikų mamai, Jurgitai Surplienei – taip pat. Todėl ji ir ryžosi vienam dideliam darbui....
receptas
Tinklaraštyje „Zuikio receptai“ galima rasti daug receptų kūdikiams ir mažiems vaikams. Šįkart tinklaraščio autorė su TavoVaikas.lt portalo skaitytojais dalijasi gardžiųjų kukulių su saldžiąja bulve, kuriuos pavadino „Katino Kukulio kukuliais“ receptu. Ačiū!...
Mūsų bičiulė Laura, auginanti dvynukus Augustą ir Kristupą, mielai sutiko pasidalinti savo kalėdinių meduolių receptu. Negana to, iškeptus meduoliukus ji paverčia miela dovanėle. Kas ir kaip - skaitome toliau....
Medaus tortas arba Medutis pirmą kartą paminėtas knygoje „Ukrainietiški patiekalai“, kuri išleista Kieve 1957 m.
Turbūt daug kam šis patiekalas asocijuojasi su mokyklos laikais....
Panakota su kokosų pienu arba grietinėle patiks visiems, kurie netoleruoja laktozės.
Amerikiečių tradicinis upside-down pyragas yra su konservuotais ananasais. Tačiau tokio tipo pyragą galima pagaminti su įvairiausiais vaisiais, priklausomai nuo sezono ar to, ką turime namuose....
Šie blynai neįprasti todėl, kad jiems iškepti neprireiks miltų. Pabandom?...
Miltiniai blynai – neabejotinas komforto maistas, ypatingai mėgstamas vaikų. Vis tik, dėl savo maistinės vertės jie retai sužavi mitybos specialistus. Tačiau, pasak dietistės Indrės Trusovės, per Užgavėnes verta atiduoti duoklę tradicijoms ir nebijoti pasimėgauti šiuo patiekalu iš visos širdies. Na, o norintiems, kad žiemos palydėtuvės butų ne tik skanios, bet ir palankesnės sveikatai, I. Trusovė siūlo išmėginti jos pamėgtus maistingų blynų receptus, praturtintus b...
Jeigu ne dabar, kada gi daugiau bus proga paskanauti tokio smagiai rūgštelėjusio pyrago....
Orkaiteje kepti varškėčiai – tai skanus, lengvai pagaminamas ir švelnus desertas, kuris tiks tiek pusryčiams, tiek vakarienei.
Pascha – nekeptas stačiatikių velykinis desertas, kuris gaminamas daugelio namuose tik kartą metuose. Paska desertas – slaviškai „Па́сха” slavų kraštuose dar vadinama šventine duona.