Kiaulienos tušonkė – tai vienas iš tradicinių būdų ilgiau išsaugoti mėsą. Ji ypač populiari kaimuose, kur šeimininkės iki šiol gamina šį produktą pagal senas tradicijas, tačiau pastaruoju metu vis dažniau atrandama ir miesto gyventojų, vertinančių natūralumą bei patogumą.
patiekalai
atsitiktinis
Kai norisi šilto, lengvo, bet kartu ir sotaus patiekalo, pieniška daržovių sriuba tampa puikiu pasirinkimu.
Nesvarbu, ar ruošiate bulvytes, mėsainius, vištieną, daržovių iešmelius ar tiesiog traškias salotas – česnakinis padažas yra vienas iš tų universalių skonių, kuris beveik visada pataiko tiesiai į dešimtuką. Aitrus, kreminis, šiek tiek aštrus ir labai aromatingas – jis puikiai dera tiek prie karštų, tiek prie šaltų patiekalų.
Vis dar kupina vasaros kelionių įspūdžių, šeštadienius Kotryna Starkienė kviečia praleisti taip, tarsi atostogos dar nebūtų pasibaigusios.
Vaikai noriai prisideda prie malonaus šurmulio ruošiantis didžiausioms metų šventėms. Mažieji namų šeimininkai ne tik tvarkosi išmėtytus žaislus, puošia eglutę, bet ir padeda tėvams virtuvėje....
Teatro, kino, serialų aktorius, televizijos laidų ir renginių vedėjas Arnas Ašmonas save vadina tikru mėsėdžiu, todėl ruošti kepsnius ant žarijų jam ne naujiena.
Mano vaikas nepakankamai valgo daržovių ir vaisių. Jis galėtų maitintis traškučiais ir saldumynais. Tokius ir panašius skundus tenka girdėti ne iš vienos jaunos mamos. Ką daryti?...
Varškė – vienas universaliausių produktų mūsų virtuvėje. Ji ne tik maistinga ir lengvai virškinama, bet ir puikiai dera tiek prie saldžių, tiek prie sūrių patiekalų. Dažnai šaldytuve lieka nedidelis gabalėlis varškės, ir kyla klausimas – kur jį panaudoti vakarienei?
Su kokiais iššūkiais vaikų organizmas susiduria vasarą? Sertifikuoto mitybos specialisto Gedimino Čižausko patarimai....
Kai ruduo įsibėgėja, vis dažniau norisi šilto, sotiško ir greitai paruošiamo patiekalo. Koldūnų sriuba – vienas tų receptų, kuris patinka tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Cholesterolis – tai riebalų rūšis, reikalinga normaliam organizmo funkcionavimui. Tačiau padidėjęs „blogojo“ cholesterolio (MTL) kiekis kraujyje gali padidinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
Beveik trečdalis moksleivių mielai maitintųsi saldumynais, antra tiek vaikų pripažįsta karšto maisto svarbą, tačiau vis dar didelė dalis moksleivių tenkinasi šaltais užkandžiais, atskleidė mokykloms maistą tiekiančios įmonės „Pontem" užsakymu „Spinter tyrimai" atlikta reprezentatyvi mokinių apklausa....