Rudens pradžia daugeliui reiškia ne tik spalvotų lapų grožį ir jaukius vakarus namuose, bet ir imuniteto išbandymą.
vitaminai
Seniausias
Pastaruoju metu vis dažniau girdime apie vadinamuosius ilgaamžiškumo (angl. longevity) papildus – kofermentą Q10, resveratrolį, omega-3 riebalų rūgštis ar NAD+.
Rūgštynės – vienos pirmųjų pavasario gėrybių, kurios užauga dar sode nepasirodžius daugeliui kitų žalumynų. Jos ne tik suteikia ypatingą, maloniai rūgštų skonį, bet ir yra tikras vitaminų užtaisas: gausios vitamino C, geležies, magnio ir skaidulų.
Žirnių sriuba – tai vienas tų patiekalų, kuris daugelį primena vaikystę, jaukius šeimos pietus ar šaltą žiemos dieną, kai norisi šilto ir sotaus maisto.
Žalieji kokteiliai jau kurį laiką užima garbingą vietą sveikos mitybos mėgėjų meniu – ir ne be reikalo.
Ruduo Lietuvoje neįsivaizduojamas be miško gėrybių, o voveraitės – vienos laukiamiausių.
Bananų keksas – vienas paprasčiausių ir mėgstamiausių kepinių, kuriam nereikia daug ingredientų ar sudėtingų gaminimo žingsnių.
Šaltuoju metų laiku daugelis ieško natūralių būdų, kaip apsisaugoti nuo peršalimo ir stiprinti organizmą. Vienas iš paprasčiausių ir veiksmingiausių receptų – medaus, imbiero ir citrinos mišinys. Jis aprūpina organizmą vitaminais, šildo, suteikia energijos ir padeda sustiprinti imuninę sistemą.
Daugiau jokio turinio